Pripravte si originálny hummus podľa tradičnej izraelskej receptúry
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Na hummus nedajú dopustiť milióny ľudí. V súčasnej gastronómii je veľmi obľúbený a ponúkajú ho mnohé reštaurácie. Urobte si ho doma.
Ak si chcete hummus pripraviť doma, musíte variť cícer 5-6 hodín. "Uvarený cícer dám do mixéra, v ktorom už mám pripravenú zmes korenia, cesnaku a citrónovej šťavy," pokračuje predavač cíceru Dan Ochayon.
Z rozmixovanej zmesi Dan trocha odoberie pre tých, ktorým prekáža ďalšia zložka hummusu - sezamová pasta tahini. "Pridáte soľ, čierne korenie, niektorí majú radi aj rascu rímsku a cesnak, iným prekáža. Pridáte dobrú tahinu, rozmixujete a hotovo. Je to jednoduché," pokračuje Dan.
Čerstvý hummus sa podáva s rôznymi prílohami - hubami dusenými na cibuľke, špeciálnou rajčinovou omáčkou šakšuka, či s vajíčkom.
Jednoduché a zdravé
"Chodím sem jesť hummus aspoň dva, niekedy aj trikrát týždenne. Pracujem neďaleko, takže sem chodím či už na hummus, alebo na falafel. Je to jednoduché a zdravé jedlo," hovorí zákazník Dov.
Slovenka Jana žije v Izraeli už 15 rokov. "Keď som sem prišla, hummus som vôbec nemala rada, vôbec mi to nechutilo, ale po čase si na to človek zvykne," vysvetľuje. Jana si s manželom otvorila malý obchod, v ktorom ponúka známe slovenské cukrovinky.