Ak už máte dosť tradičných Francúzskych zemiakov. Vyskúšajte Raclette
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Raclette je tradičný švajčiarsky syr s charakteristickou vôňou, pre mnohých skôr s charakteristickým zápachom. Nájdete ho už aj v mnohých slovenských obchodoch. Niekedy sa konzumuje v surovom stave, ale najčastejšie sa zapeká v špeciálnych raclette griloch. Ak takýto prístroj nevlastníte, rovnaký efekt docielite zapečením v rúre alebo na grile.
Potrebujeme:
- 300 - 500 g syru Raclette
- zemiaky
- olivy
- kukurica
- jalapeños alebo inej pálivej papričky
- saláma (chorizo)
- slanina
- ľubovoľná čerstvá zelenina
Všetko potrebné si nachystáme a môžeme začať s varením.
1. Zemiaky si dáme uvariť do vody. Po uvarení ich ošúpeme, pokrájame na kolieska a naukladáme do zapekacej nádoby.
noviny.sk
2. Medzitým si opražíme slaninu (ak chceme aj zeleninovú verziu, tak si naparíme zeleninu).
noviny.sk
3. Do zapekacej nádoby vrstvíme pripravené suroviny a na vrch rovnomerne poukladáme syr.
noviny.sk
4. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov a zapekáme asi 15 minút, kým syr nezačne vytvárať bublinky.
noviny.sk
Veľmi obľúbený a rýchly recept najmä na dlhé zimné večery a posedenia s priateľmi, pretože syr môžete skombinovať naozaj s hocičím, čo doma máte.
Dobrú chuť :) .