Skoro jasno
Bratislava
Edmund
1.12.2024
Ak už máte dosť tradičných Francúzskych zemiakov. Vyskúšajte Raclette
Zdielať na

Ak už máte dosť tradičných Francúzskych zemiakov. Vyskúšajte Raclette

Raclette je tradičný švajčiarsky syr s charakteristickou vôňou, pre mnohých skôr s charakteristickým zápachom. Nájdete ho už aj v mnohých slovenských obchodoch. Niekedy sa konzumuje v surovom stave, ale najčastejšie sa zapeká v špeciálnych raclette griloch. Ak takýto prístroj nevlastníte, rovnaký efekt docielite zapečením v rúre alebo na grile.

Potrebujeme:

  • 300 - 500 g syru Raclette
  • zemiaky
  • olivy 
  • kukurica
  • jalapeños alebo inej pálivej papričky
  • saláma (chorizo)
  • slanina
  • ľubovoľná čerstvá zelenina

Všetko potrebné si nachystáme a môžeme začať s varením.

1. Zemiaky si dáme uvariť do vody. Po uvarení ich ošúpeme, pokrájame na kolieska a naukladáme do zapekacej nádoby.

noviny.sk

​2. Medzitým si opražíme slaninu (ak chceme aj zeleninovú verziu, tak si naparíme zeleninu).

noviny.sk

​3. Do zapekacej nádoby vrstvíme pripravené suroviny a na vrch rovnomerne poukladáme syr.

noviny.sk

​4. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov a zapekáme asi 15 minút, kým syr nezačne vytvárať bublinky.

noviny.sk

Veľmi obľúbený a rýchly recept najmä na dlhé zimné večery a posedenia s priateľmi, pretože syr môžete skombinovať naozaj s hocičím, čo doma máte.

Dobrú chuť :) . 

Súvisiace články