Skoro jasno
Bratislava
Klaudia
17.11.2024
Tak to tu ešte nebolo! Upečte karfiol týmto štýlom
Zdielať na
Gastro

Tak to tu ešte nebolo! Upečte karfiol týmto štýlom

Archívne video

Poznáte recept s karfiolom, v ktorom ho nekrájate na malé hlavičky? Nie? My vám jeden prinášame.

Bright Side uverejnil netradičný recept, v ktorom sa karfiol nekrája na malé hlavičky, ale pečie sa v celku. S jogurtovou marinádou a so šalátom je to ideálny obed pre celú rodinu.

Na prípravu tohto karfiolu potrebujete:

  • 1 celý karfiol                                                                        
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  •  Kôra a šťava z 1 limetky alebo z 1 citróna
  • 2 PL chilli korenia
  • 1 PL rasce
  • 1 PL drveného cesnaku
  • 1 PL kari korenia
  • 1 PL čierneho korenia
  • 2 PL soli

1. Rozpálime si rúru na 400 stupňov a plech si vymastíme rastlinným olejom. 

2. Karfiol umyjeme, odrežeme len stonku a zelené lístky. 

3. S jogurtom zmiešame limetkovú alebo citrónovú šťavu, chilli korenie, rascu, cesnak, kari korenie, soľ a čierne korenie. 

4. Karfiol položíme do misky s marinádou a z každej strany obalíme.

5. Potom ho položíme na plech a pečieme 30 – 40 minút, kým nebude karfiol stredne hnedý. Zmes, ktorou sme ho obalili by mala na povrchu vytvoriť chutne vyzerajúcu škrupinu.

6. Necháme karfiol asi 10 minút vychladnúť a potom servírujeme so zeleným šalátom. 

Dobrú chuť!

Súvisiace články