Tak to tu ešte nebolo! Upečte karfiol týmto štýlom
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Poznáte recept s karfiolom, v ktorom ho nekrájate na malé hlavičky? Nie? My vám jeden prinášame.
Bright Side uverejnil netradičný recept, v ktorom sa karfiol nekrája na malé hlavičky, ale pečie sa v celku. S jogurtovou marinádou a so šalátom je to ideálny obed pre celú rodinu.
Na prípravu tohto karfiolu potrebujete:
- 1 celý karfiol
- 1 PL rastlinného oleja
- 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
- Kôra a šťava z 1 limetky alebo z 1 citróna
- 2 PL chilli korenia
- 1 PL rasce
- 1 PL drveného cesnaku
- 1 PL kari korenia
- 1 PL čierneho korenia
- 2 PL soli
1. Rozpálime si rúru na 400 stupňov a plech si vymastíme rastlinným olejom.
2. Karfiol umyjeme, odrežeme len stonku a zelené lístky.
3. S jogurtom zmiešame limetkovú alebo citrónovú šťavu, chilli korenie, rascu, cesnak, kari korenie, soľ a čierne korenie.
4. Karfiol položíme do misky s marinádou a z každej strany obalíme.
5. Potom ho položíme na plech a pečieme 30 – 40 minút, kým nebude karfiol stredne hnedý. Zmes, ktorou sme ho obalili by mala na povrchu vytvoriť chutne vyzerajúcu škrupinu.
6. Necháme karfiol asi 10 minút vychladnúť a potom servírujeme so zeleným šalátom.
Dobrú chuť!