Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Milujete nočné maškrtenie? Tieto potraviny si môžete dopriať v neskorých hodinách bez výčitiek
Zdielať na

Milujete nočné maškrtenie? Tieto potraviny si môžete dopriať v neskorých hodinách bez výčitiek

Ruku na srdce - kto z nás sa aspoň raz nevlámal v noci do chladničky, aby si ukoristil niečo pod zub? Hoci nočné maškrtenie neprospieva nášmu zdraviu ani línii, existujú potraviny, ktoré vám v rozumnej miere neuškodia ani v neskorých večerných hodinách. Nachádzajú sa aj vo vašej chladničke.

#1 Syr

Syr je vďaka vysokému obsahu bielkovín spoľahlivou pochúťkou, ako rýchlo a bez výčitiek zahnať hlad. Ak chcete mať svoju váhu pod kontrolou, siahnite po výrobkoch s nízkym obsahom tuku.

#2 Tvaroh

Tvaroh alebo cottage cheese obsahuje proteín s názvom kazeín, ktorý je rýchlym zdrojom kvalitných bielkovín. Jeho výhodou je, že telo ho trávi pomaly a človeka rýchlo nasýti.

#3 Humus

Cícerová pomazánka je skvelou zásobárňou bielkovín. Najlepšie chutí v kombinácii s mrkvou alebo zelerovými tyčinkami.

#4 Jogurt

Vedci dokázali, že biely jogurt je ideálny pre neskoré nočné maškrtenie. Je to tak kvôli vysokému obsahu bielkovín a naopak nízkemu obsahu tuku a cukrov. Aby bol jogurt chutnejší, pridajte k nemu ovocie.

#5 Krekry

Pod týmto pojmom máme na mysli celozrnné sušienky s komplexnými uhľohydrátmi, ktoré majú nízky obsah kalórií. Pridajte humus, plátok syra alebo tvaroh a chutná nočná hostina sa môže začať!

#6 Popcorn

Možno vás to prekvapí, ale z popcornu, ktorý vyjedáte pri nočnom horore, rozhodne nepriberiete. Pukance si však musíte pripraviť v hrnci pridaním kvapky oleja, a nie v mikrovlnke, keďže práve takýto popcorn by vás mohol stáť nejaké to kilečko navyše.

#7 Vajíčka

Jedno vajce obsahuje len 75 kalórií, no vďaka vysokému podielu bielkovín vás nasýti na pomerne dlhú dobu. Ak si však doprajete praženicu a k vajíčkam pridáte cibuľku a slaninku, vedzte, že do tých sexi bikín sa toto leto nezmestíte. Vajíčko natvrdo vašej línii však rozhodne neublíži ani v neskorých nočných hodinách.

#8 Banán

Aj keď sú banány pomerne kalorické, obsahujú melatonín, ktorý nás podľa niektorých výskumov urobí ospalých. Taktiež sú bohatým zdrojom draslíka a horčíka.

Súvisiace články