Sladké, pečené paradajky. Tá chuť vás dostane!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
S blížiacim sa letom naše záhrady a regále v obchode začínajú prekvitať ovocím, zeleninou a rajčinami. A pečené chutia ešte lepšie. Voda z nich sa trochu odparí a zostane vám silná sladká chuť, ktorá sa hodí do šalátov, ako príloha k hlavným jedlám a zaručene vám budú chutiť aj samotné. Na prípravu je potreba iba trochu trpezlivosti. Aby sme dostali z rajčín to najlepšie, musíme trúbu zapnúť na dve hodiny.
Aj napriek tomu, že predstava zapnutej trúby v lete nie je najlákavejšia, určite sa to kvôli tejto pochúťke oplatí. K príprave potrebujete iba tri veci, uvádza skvelý recept nytimes.com.
Ingrediencie:
- 400g cherry paradajok
- hrubú soľ
- štipku cukru
- 1 ČL panenského olivového oleja
Príprava:
Predhrejte rúru na 300 stupňov. Paradajky prekrojíte pozdĺžne na polovicu a hodíte do misky, následne polejete olivovým olejom. Olejom tiež prejdite povrch plechu, na ktorý poukladáte rajčiny. Posypte hrubou soľou a malým množstvom cukru. Vložte do predhriatej rúry a pečte 2 hodiny. Potom vytiahnete a necháte vychladnúť asi 30 minút. Paradajky na povrchu vyzerajú trochu suché a šupka bude tvrdá, ale keď ich okoštujete, zažijete neuveriteľne sladkú chuť šťavy a dužiny. Ak ich chcete použiť na omáčku, jemne ich roztlačíte alebo mixujete.