Ohňostroj chutí na tanieri. Čínske kura ulahodí chuťou a okúzli farbami
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie a najfarebnejšie kuchyne sveta. V Číne je príprava a servírovanie jedla formou umenia a je vo veľkej miere prepojená s čínskou prírodnou medicínou. Čínske jedlá pozostávajú zo zeleniny, ovocia, obilnín, mäsa, ryže a v neposlednom rade tofu. Príprava jedál pritom vôbec nemusí byť zložitá, dôraz sa kladie hlavne na správnu kombináciu surovín a vyváženie chuti.
Potrebujeme:
- 250 g kuracích pŕs
- 3 PL hladkej múky
- 2 PL kečupu
- 2 PL medu
- 1 PL chilli omáčky (piri piri)
- hrsť sezamových semienok
- repkový olej
- voda
- soľ, tymian, čierne korenie, pažitka podľa chuti
- 2 väčšie cukiny alebo 2 menšie cukiny a 3 mrkvy
- jarná cibuľka na ozdobenie
Suroviny si nachystáme, aby sme mali všetko potrebné poruke.
1. Zeleninu si umyjeme, mrkvu ošúpeme a na škrabke nastrúhame na dlhé rovnomerné pásiky. Následne si rozohrejeme panvicu, pridáme zeleninu, olej, bylinky a soľ a rovnomerne opekáme na miernom plameni asi 10 minút, aby zelenina zostala chrumkavá.
noviny.sk
3. Pripravíme si mikroténový sáčok do ktorého zamiešame múku, soľ, korenie a pažítku. Do zmesi pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia, sáčok zauzlíme a zmes v rukách premiešame, aby sa kura rovnomerne obalilo
noviny.sk
5. Na druhej panvici si rozohrejeme olej a prudko opražíme kuracie kúsky. Do zlata opečené a chrumkavé kuracie kúsky vyberieme na tanier.
noviny.sk
6. Na panvicu pridáme vodu, kečup, med chilli a sezam. Omáčku zredukujeme a pridáme kuracie kúsky
noviny.sk
8. Na miernom plameni opekáme ešte asi 10 minút a môžme podávať.
noviny.sk
Dobrú chuť :)