Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ohňostroj chutí na tanieri. Čínske kura ulahodí chuťou a okúzli farbami
Zdielať na

Ohňostroj chutí na tanieri. Čínske kura ulahodí chuťou a okúzli farbami

Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie a najfarebnejšie kuchyne sveta. V Číne je príprava a servírovanie jedla formou umenia a je vo veľkej miere prepojená s čínskou prírodnou medicínou. Čínske jedlá pozostávajú zo zeleniny, ovocia, obilnín, mäsa, ryže a v neposlednom rade tofu. Príprava jedál pritom vôbec nemusí byť zložitá, dôraz sa kladie hlavne na správnu kombináciu surovín a vyváženie chuti.

Potrebujeme:

  • 250 g kuracích pŕs
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 PL kečupu
  • 2 PL medu
  • 1 PL chilli omáčky (piri piri)
  • hrsť sezamových semienok
  • repkový olej
  • voda
  • soľ, tymian, čierne korenie, pažitka podľa chuti
  • 2 väčšie cukiny alebo 2 menšie cukiny a 3 mrkvy
  • jarná cibuľka na ozdobenie

Suroviny si nachystáme, aby sme mali všetko potrebné poruke.

1. Zeleninu si umyjeme, mrkvu ošúpeme a na škrabke nastrúhame na dlhé rovnomerné pásiky. Následne si rozohrejeme panvicu, pridáme zeleninu, olej, bylinky a soľ a rovnomerne opekáme na miernom plameni asi 10 minút, aby zelenina zostala chrumkavá.

noviny.sk

​3. Pripravíme si mikroténový sáčok do ktorého zamiešame múku, soľ, korenie a pažítku. Do zmesi pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia, sáčok zauzlíme a zmes v rukách premiešame, aby sa kura rovnomerne obalilo

noviny.sk

​5. Na druhej panvici si rozohrejeme olej a prudko opražíme kuracie kúsky. Do zlata opečené a chrumkavé kuracie kúsky vyberieme na tanier.

noviny.sk

​6. Na panvicu pridáme vodu, kečup, med chilli a sezam. Omáčku zredukujeme a pridáme kuracie kúsky

noviny.sk

​8. Na miernom plameni opekáme ešte asi 10 minút a môžme podávať.

noviny.sk

Dobrú chuť :)​

Súvisiace články