Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ako schudnúť? Dajte si čokoládu na raňajky
Zdielať na

Ako schudnúť? Dajte si čokoládu na raňajky

LONDÝN / Ak milovníci čokolády doteraz len snívali o tom, že čokoláda bude zaradená medzi zdravé potraviny, môžu sa tešiť. Na naše zdravie pôsobí čokoláda veľmi priaznivo.

Nové trendy v oblasti gastronómie vyzdvihujú čokoládu do takej miery, že v roku 2017 zaradili dezerty do raňajkového menu. Moskovskí špecialisti v oblasti gastronómie tak uvádzajú vo svojom ročnom pláne, uvádza britský The Independent. 

Čokoláda na chudnutie

Dve nedávne štúdie poukázali na prínos kakaa pre naše zdravie. Spolu so skutočnosťou, že ľudia budú akceptovať akékoľvek ospravedlnenie na dezert, to prispieva k víťaznému plánu pre potravinový trend. Výskum na univerzite v Tel Avive naznačuje, že konzumácia dezertu na raňajky môže pomôcť zníženiu hmotnosti, pretože znižuje chuť.

Bohužiaľ, pozitíva často prevažuje fakt, že čokoláda obsahuje veľké množstvo cukru a tuku. Dietologička Alison Hornby sa vyjadrila na stránkach britského zdravotníctva, že zatiaľ čo kakao má celý rad zdravotných výhod, jesť čokoládu s vysokým obsahom tuku a cukru príliš často je "nezdravá voľba".

Preto je lepšie siahnuť po tmavej čokoláde s vysokým obsahom kakaa. 

Súvisiace články