Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chilli papričkami k dlhovekosti! Podľa vedcov pomáhajú aj pri obezite
Zdielať na
Gastro

Chilli papričkami k dlhovekosti! Podľa vedcov pomáhajú aj pri obezite

Archívne video

Chilli papričky už nie sú len gastronomickým zážitkom. Podľa vedcov pomáhajú k dlhovekosti a slúžia pri prevencii proti obezite.

Ak ste jeden z ľudí, ktorí si do každého jedla pridávajú niečo štipľavé, zbystrite pozornosť. Podľa portálu Earthables je vaša záľuba prospešná aj pre vaše zdravie.

Podľa vedcov vám dokonca môžu predĺžiť život. Výskumníci totiž analyzovali údaje zozbierané pre Národný prieskum zdravia a výživy, ktorý sledoval 160 000 Američanov počas 23 rokov. Výsledkom prieskumu je záver, že chilli papričky vedia pomôcť pri niektorých prípadoch ochorenia srdca.

Kapsaicín, ktorý spôsobuje ich povestnú štipľavosť má podľa vedcov dosah aj na zlepšovanie prekrvenia srdca a pomáha predchádzať obezite. V neposlednom rade je to zložka, ktorá prispieva k dlhovekosti.

Okrem toho sú čerstvé chilli papričky nabité antioxidantmi. Tie pomáhajú zmierňovať zápaly a niektoré druhy bolesti. Chránia vaše oči a urýchľujú metabolizmus. Čerstvé chilli tak okrem jedinečného chuťového zážitku pomáha vášmu telu.

Súvisiace články