Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sliepkomuž? Umelec vysedel kuriatka, trvalo mu to tri týždne
Zdielať na

Sliepkomuž? Umelec vysedel kuriatka, trvalo mu to tri týždne

PARÍŽ / "Onedlho sa premením na sliepku!" Týmito slovami šokoval ľudí francúzsky umelec, známy svojimi originálnymi vystúpeniami. A hneď vysvetlil, ako to myslel. Rozhodol sa, že priamo v múzeu vysedí kuriatka. Aj sa mu to nakoniec podarilo.

Toto Parížania ešte nevideli. Štyridsaťštyriročný Abraham sa totiž rozhodol, že v múzeu súčasného umenia priamo pred očami návštevníkov vysedí pravé nefalšované živé kuriatka. Čo si umelec vzal do hlavy, to aj splnil. Celé tri týždne poctivo sedel na vajciach a zabalený do hrubej deky ich zohrieval vlastným teplom. Zo svojho miesta si mohol odskočiť maximálne na pol hodinku denne. Inak sedel a kvokal a kvokal. "Chcel si skrátka zažiť ten pocit priviesť na svet mláďatá," povedala svoj názor na umelecký zámer kurátorka výstavy, Adelaide Blanc.

Prvý úspech sa dostavil po troch týždňoch sedenia. Na svet sa totiž prebilo prvé kuriatko. Jediné, čo Abrahama mrzí je, že k tomu došlo v noci, teda v čase, keď bolo múzeum ľudoprázdne. Nemohol sa tak na mieste podeliť o svoju radosť s návštevníkmi múzea. Jeho misia však ešte neskončila. Abraham naďalej poctivo sedí na vajciach a čaká, kedy prídu na svet ďalšie kuriatka.

Súvisiace články

Najčítanejšie