Jarné desaťminútovky!Tipy na svieže predjedlo
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
S príchodom jari sa zvýši aj náš index socializácie. Otvoriť si fľašu vína s priateľmi na terase je lákavé, ale hosťom treba aj niečo ponúknuť. Nie ste "kuchársky typ"? Nevadí. Máme pre vás jarné recepty, ktoré vám zaberú desať minút. Sú rýchle, ľahké a nie je to žiadna nuda.
Podľa portálu food.com na prípravu týchto minútiek potrebujete len pár ingrediencií. Ľahko ich dostať v každom obchode, alebo záhradke.
Jarné recepty
Tradičné guacamole
2 olúpané avokáda |
6 cherry paradajok |
1/2 červenej cibule |
1/2 limetky alebo citrónu |
extra panenský olivový olej |
korenie (kto chce pridá čerstvú čili papričku) |
soľ |
Postup:
Avokádo a cherry paradajky nakrájame na kocky, pridáme na jemno nasekanú cibuľku a podľa chuti červenú čili papričku. Vytlačíme šťavu z limetky, osolíme, okoreníme a pridáme olivový olej. Všetko premiešame, aby sa chute spojili a servírujeme na kolieska nakrájanú francúzsku bagetu. Pečivo si môžete predtým opiecť. Ozdobíme pažítkou.
Bruschetta s balzamikovým octom
8 paradajok |
1/3 misky čerstvej bazalky |
1/4 misky nastrúhaného parmezánu |
2 strúčiky cesnaku |
1 PL octu balzamico |
1 PL olivového oleja |
morská soľ |
korenie |
Postup:
Paradajky nakrájame na menšie kocky, pridáme nasekaný cesnak, bazalku a nastrúhaný parmezán. Osolíme, okoreníme a pomiešame s olivovým olejom a balzamikovým octom. Servírujeme na ciabattu, alebo iné pečivo.
Nátierka z údeného lososa
300g syrokrému |
1/3 misky kyslej smotany |
1 PL citrónovej šťavy |
3 malé jarné cibuľky |
3 PL umytých a vysušených kapár |
200g údeného lososa |
3 PL čerstvého kôpru |
drvené čierne korenie |
Postup:
Rozmixujeme syrokrém, kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Pridáme na hrubo nasekaného lososa, na jemno nakrájanú jarnú cibuľku, kapary, kôpor a korenie. Následne opäť mixujeme. Servírujeme na krekroch alebo tenkom pečive.