Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jarné desaťminútovky!Tipy na svieže predjedlo
Zdielať na

Jarné desaťminútovky!Tipy na svieže predjedlo

S príchodom jari sa zvýši aj náš index socializácie. Otvoriť si fľašu vína s priateľmi na terase je lákavé, ale hosťom treba aj niečo ponúknuť. Nie ste "kuchársky typ"? Nevadí. Máme pre vás jarné recepty, ktoré vám zaberú desať minút. Sú rýchle, ľahké a nie je to žiadna nuda.

Podľa portálu food.com na prípravu týchto minútiek potrebujete len pár ingrediencií. Ľahko ich dostať v každom obchode, alebo záhradke. 

​Tradičné guacamole

2 olúpané avokáda
6 cherry paradajok
1/2 červenej cibule
1/2 limetky alebo citrónu
extra panenský olivový olej
korenie (kto chce pridá čerstvú čili papričku)
soľ

Postup:

Avokádo a cherry paradajky nakrájame na kocky, pridáme na jemno nasekanú cibuľku a podľa chuti červenú čili papričku. Vytlačíme šťavu z limetky, osolíme, okoreníme a pridáme olivový olej. Všetko premiešame, aby sa chute spojili a servírujeme na kolieska nakrájanú francúzsku bagetu. Pečivo si môžete predtým opiecť.  Ozdobíme pažítkou.

Bruschetta s balzamikovým octom

8 paradajok
1/3 misky čerstvej bazalky
1/4 misky nastrúhaného parmezánu  
2 strúčiky cesnaku
1 PL octu balzamico
1 PL olivového oleja
morská soľ
korenie

Postup:

Paradajky nakrájame na menšie kocky, pridáme nasekaný cesnak, bazalku a nastrúhaný parmezán. Osolíme, okoreníme a pomiešame s olivovým olejom a balzamikovým octom. Servírujeme na ciabattu, alebo iné pečivo.

Nátierka z údeného lososa

300g syrokrému
1/3 misky kyslej smotany
1 PL citrónovej šťavy
3 malé jarné cibuľky
3 PL umytých a vysušených kapár
200g údeného lososa
3 PL čerstvého kôpru
drvené čierne korenie

 Postup:

Rozmixujeme syrokrém, kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Pridáme na hrubo nasekaného lososa, na jemno nakrájanú jarnú cibuľku, kapary, kôpor a korenie. Následne opäť mixujeme. Servírujeme na krekroch alebo tenkom pečive. 

Súvisiace články