Skoro jasno
22°
Bratislava
Najväčší býk na svete vypije denne dve fľaše whisky
Zdielať na

Najväčší býk na svete vypije denne dve fľaše whisky

HARIJÁNA / Najväčší býk na svete váži tonu a pol, vysoký je skoro dva metre a na dĺžku má štyri metre. Jeho majiteľ si ho cení na približne tri milióny eur. Veru, má aj prečo. Z rôznych súťaží si totiž býk priniesol už sedem ocenení.

Najcennejší býk na svete pochádza z Indie a majiteľ za neho inkasuje ročne viac ako 14 tisíc eur. Za čo? Ľudia mu platia za pripustenie býka k samiciam.

Býka menom Sultán považujú za najväčšieho býka na svete. Napriek tomu, že má ešte len osem rokov, váži už 1,5 tony a vysoký je skoro dva metre. Jeho majiteľ tvrdí, že si ho cení v prepočte na takmer tri milióny eur. 

Chov takého býka však aj niečo stojí. Denne spotrebuje napríklad desať litrov mlieka či tri kilogramy tvarohu. Okrem toho potrebuje aj pohyb, preto sa s ním jeho ošetrovateľ a majiteľ chodí každé ráno prejsť na prechádzku dlhú asi päť kilometrov. 

Starostlivosť o Sultána sa však už niekoľkrát zúročila a priniesla jeho majiteľovi sedem cien. Krava sa v týchto oblastiach považuje za posvätné zviera, ktoré predstavuje hojnosť, čistotu a svätosť. 

Tento býk je však výnimočný ešte jednou vecou. Rád si pochutí na alkohole, konkrétne na whisky. Podľa majiteľa si každý večer pred spaním rád dopraje dve fľaše.

Súvisiace články

Najčítanejšie