Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ona má 68, on 75 rokov. A sú najpotetovanejší na svete!
Zdielať na

Ona má 68, on 75 rokov. A sú najpotetovanejší na svete!

FLORIDA / Charlotte Guttenberg sa dala prvýkrát tetovať ako 56-ročná. Vždy o tom snívala, no jej manžel tetovanie neznášal. Až keď po dlhej chorobe zomrel, si nešťastná Charlotte, s nervami v koncoch, išla spraviť aspoň malú radosť do tetovacieho štúdia. Začalo to v roku 2006 motýlikom a vtedy netušila, že sa dostane až do Guinessovej knihy rekordov.

Charlotte Guttenberg je oficiálne najpotetovanejšou seniorkou na svete. Takmer celé jej telo pokrývajú farebné obrazy. Od čias, keď si dala vytetovať prvého motýlika, strávila pod tetovacou ihlou neuveriteľných 1000 hodín. Kvety, zvieratá, symboly šintoizmu, aj drak ovíjajúci sa okolo jej nohy. Inšpiráciu čerpala prevažne z japonskej kultúry.

Charlotte už dávno prekonala počiatočnú hrôzu z bzučiacej tetovacej ihly. Z jej prvého sedenia v tetovacom salóne si však neodniesla len ružového motýlika. Do reči sa totiž dala s ďalším klientom. Rozprávali sa dve hodiny, no nevnímala, čo hovorí. "Pozerala som sa len na jeho mäkké pery a krásne zelené oči," vyznala sa Charlotte v článku denníku Mirror.

​Hoci si po smrti milovaného manžela sľúbila, že sa už nikdy nezamiluje, sľub porušila.  Vdovec Chuck ju očaril až tak, že si vymenili telefónne čísla. Vo vzťahu im však bránila Charlottina matka, ktorej sa nepáčilo, žeby si po smrti manžela našla nového partnera. Až o pár mesiacov neskôr sa im konečne podarilo stretnúť a odvtedy zdieľajú nielen lásku k tetovaniu, ale aj k sebe navzájom. A Charlottina matka si ho napokon tiež obľúbila.

Problémom je len to, že si nechcú nechať potetovať tvár a tak už nemajú pre nové maľby priestor. Našťastie, farby treba z času na čas obnovovať a tak môžu stále chodiť ruka v ruke do svojho najobľúbenejšieho podniku - do tetovacieho štúdia. Chuck má tetovaním pokrytých 94,3 percent tela, Charlotte 91,5. Zaplatili za to už zhruba 120 000 eur, každý z nich. Tvrdia, že to stálo za každý cent a každú minútu bolesti.  

Zvykli si aj na negatívne reakcie okolia, ako hovorí Charlotte: "Každý má nárok na svoj názor a môjho života sa to skutočne nijako nedotýka. Jediné, na čom naozaj záleží, je, čo si myslíme my a my zbožňujeme zdieľať toto umenie so svetom. V našej koži sa cítime dobre".

Súvisiace články

Najčítanejšie