Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sečuánska omáčka v Amerike spôsobila hystériu
Zdielať na

Sečuánska omáčka v Amerike spôsobila hystériu

Archívne video

WSHINGTON / Po zatmení slnka žila Amerika cez víkend ďalším fenoménom. Jeho meno je "sečuánská omáčka“. Mala pomerne krátky život, veľmi rýchlo sa totiž minula. Zatiaľ čo niektorých rozčúlila, iným rovno zatemnila myseľ. Pred reštauráciami McDonald’s sa tvorili dlhé rady, dav takmer jednu z nich vyraboval.

Sečuánska omáčka došla! Pomerne nevinná veta obsluhy sa v sobotu v Amerike mohla pomerne ľahko vymeniť za masochistickú formuláciu. Marketingová akcia, ktorá do ponuky prvýkrát od roku 1998 vrátila omáčku "Szechuan“, bola totiž omnoho úspešnejšia, než si vedenie dokázalo predstaviť.

Tisíce zákazníkov špecialitu nedostali, aj napriek tomu, že si vystáli dlhé rady. Sociálne siete vzápätí zavalili reakcie nespokojných spotrebiteľov, ktorí sa na firmu sťažujú.

Marketingová akcia sa tak neplánovane obrátila proti firme. Nič na tom nemení ani opakované zdôrazňovanie reťazca, že ide o "superlimitovanú“ ponuku.

Jeden z Američanov sklamane na internete popisuje, že išiel pre omáčku hodinu autom, avšak márne. Pri jednej z reštaurácií so žltým logom musela dokonca zasahovať polícia. "Dajte nám omáčku!“ skandoval dav ľudí. Podľa komentára na Twitteri bolo týchto ľudí zhruba tisíc. Ich vášne upokojila až privolaná policajná hliadka. 

Instagram

​Najväčšiu popularitu tejto omáčke, ktorá je tiež dôvodom davového šialenstva, priniesol až seriál Rick a Morty, v ktorom pochúťka dodáva hlavnému hrdinovi silu. Práve fanúšikov seriálu o geniálnom vedcovi Rickovi, ktorý využíva svojho vnuka Mortyho k svojim pokusom, priviedla limitovaná ponuka omáčky do reštaurácií naprieč USA.

https://www.instagram.com/p/BZ9JWVpFF7e/?hl=en&tagged=schezuansauce

Súvisiace články

Najčítanejšie