Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nový štýl tetovania zažíva boom. Už ste o TOMTO počuli?
Zdielať na

Nový štýl tetovania zažíva boom. Už ste o TOMTO počuli?

Viete si predstaviť tetovanie, ktoré vám bude prehrávať vašu obľúbenú pieseň? Aj to sa už dnes dá. Nápad vznikol celkom náhodou, keď sa jednému mužovi zdalo zaujímavé nechať si svoje telo ozdobiť obrázkom zvukovej stopy piesne Eltona Johna. Vtedy si tatéri povedali, že zájdu ďalej.

Môže to byť Vaša obľúbená pieseň, detský smiech, spev vtákov, či hlas milovanej osoby. Nápad vytetovať si zvukovú stopu a následne si ju z kože vedieť prehrať sa zrodil v umelcoch z Los Angeles. "Veľa ľudí si myslí, že to nie je možné. My v našom štúdiu používame rozoznanie obrazu pomocou mobilnej aplikácie, ktorá potom dokáže prehrať vytetované tóny," hovorí vynálezca zvukového tetovania Nate Siggard.

Proces sa začína práve v mobilnej aplikácii, do ktorej treba nahrať požadovaný zvuk. Tá potom vygeneruje zvukovú stopu, ktorú tatéri nakreslia na kožu. Následné priloženie telefónu k obrázku zabezpečí prehratie vytetovaného odkazu. Napríklad aj odkaz od otca, ktorý prehral boj s rakovinou. "Musíte veriť a ak máte vieru a túžbu, dokážete prekonať všetko," hovorí hlas z tetovania.

V Kalifornii zažíva zvukové tetovanie absolútny ošiaľ. Najväčším hitom je vyznanie lásky hlasom svojho milovaného, ale štekot svojho domáceho miláčika.

Súvisiace články

Najčítanejšie