Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Myslela, že skončí ako samotárka. Teraz je z nej úspešná modelka
Zdielať na

Myslela, že skončí ako samotárka. Teraz je z nej úspešná modelka

SEATTLE / Mladá Melanie Gaydos to nemala v živote vždy ľahké. Stretla sa s posmechom, odstrčením, neúctou. Narodila sa totiž so vzácnou genetickou poruchou. Nemá vlasy ani zuby a má zdeformovanú tvár. Predsa dokázala preraziť v módnom priemysle a vďaka jej originalite sa stala úspešnou modelkou.

Do sveta módy sa dostala, keď mala 22 rokov. Odpovedala na inzerát, že hľadajú neobyčajné tváre. A tú Melanie naozaj má. Trpí totiž ektodermálnou dyspláziou, vzácnou genetickou poruchou, ktorá ovplyvňuje rast zubov, nechtov, pórov, chrupavky a kostí. Okrem iného má aj poruchu zraku a je čiastočne slepá. Ako modelka pôsobí už šesť rokov a nie vždy sa stretla s rešpektom. 

Najhoršie to bolo zo začiatku. Až teraz, po rokoch, môže povedať, že ju v práci berú vážne a nie len ako "kartu v zálohe". Melanie, ktorá odmieta nosiť zubné implantáty alebo parochňu bola pre módne odvetvie výnimočná vďaka svojmu nekonvenčnému vzhľadu. "Ľudia ku mne pristupujú teraz s väčším rešpektom, čo je v istom zmysle smutné, pretože sa moja práca veľmi nelíši od tej, ktorú som robila posledných 6 rokov," povedala mladá modelka, uvádza Daily Mail. 

V súčasnosti má na svojej sociálnej sieti viac ako 121 tisíc fanúšikov. V minulosti, keď bola ešte len študentkou umenia, myslela si, že skončí ako samotárka. Dnes je presvedčená, že dokáže čokoľvek, bez ohľadu na to, ako sa na ňu druhí pozerajú. "Všeobecne, súčasnosť sa úplne odlišuje od toho, čo som si myslela, že budem robiť a kým vlastne budem," dodala Melanie. Nikdy by neverila, že bude v takom kontakte s ľuďmi a so svetom. Dokonca bola súčasťou videoklipu známej nemeckej skupiny Rammstein. Je na seba hrdá a objavuje v sebe vnútornú silu, ktorá jej predtým chýbala.

Súvisiace články

Najčítanejšie