Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Medzinárodná konopná cirkev otvorila kostol na uctievanie marihuany
Zdielať na

Medzinárodná konopná cirkev otvorila kostol na uctievanie marihuany

DENVER / Po legalizovaní rekreačného fajčenia marihuany, otvorili jej zástancovia ďalší kostol zasvätený tejto rastline. V popredí svätyne stojí číslo 420 a nie náhodou.

V Amerike je k dnešnému dňu zaregistrovaných niekoľko skupín, ktoré uctievajú marihuanu. Medzinárodná konopná cirkev, ktorá otvorila chrám v colorádskom meste, vzbudila vlnu mimoriadneho záujmu. Dôvodom je magické číslo 420. Toto číslo má špeciálny význam pre fanúšikov rekreačného fajčenia. Preto kostol otvorili 20.4, aby zachovali symboliku.

Presný vznik a pôvod magického čísla nie je jednoznačný. Jedna z legiend siaha do roku 1971, kedy mladí študenti použili kód "4:20 Louis" pri hľadaní opusteného konopného pola. Zraz mali v 4:20 pred školou Louise Paseura. Konopná cirkev sa za pôvodom čísla nenaháňa, berú ho, ako je. "Je to číslo, ktoré všetci vzali za svoje. Takže sme ho tiež prijali," hovorí predstaviteľ cirkvi Steve Berke.

Na otvorenie prišlo niekoľko stoviek ľudí, uvádza český portál iDnes.cz. Mnohí z nich prišli zo zvedavosti, pozrieť si farebne vymaľovaný chrám, ktorý je aj virtuálne dostupný "Je to majstrovské dielo. Myslím, že Denver môže byť rád, že ho má," pýši sa kostolom jeho zakladateľ Lee Molloy. Pri slávnostnom otvorení, ktoré sa začalo presne dvadsať minút po štvrtej, si zapáliť "jointa" mohli iba vybraní hostia. Otvorenie kostola má aj svojich odporcov. Demokratický politik Dan Pabon sa snaží o zákaz fajčenia marihuany v kostoloch. "Myslím, že to porušuje ako zásady náboženského vyznania po celom svete, tak úmysel voličov povoliť legalizáciu marihuany v Colorade".

https://www.instagram.com/p/BTIH1Lgg7YP/?taken-by=churchofcannabis&hl=en

Predstaviteľ cirkvi sa bráni, že kostol sa nedrží žiadnymi tradičnými náboženskými dogmami. "Budujeme komunitu dobrovoľníkov, ktorých spoločným menovateľom je užívanie konope, aby pozitívne ovplyvnili svoje životy. Taktiež ho využívajú k spirituálnym účelom." Zatiaľ kostol ostáva otvorený a predstavitelia sa tešia veľkému záujmu. Počet členov vzrástol behom týždňa z 50 na 200. 

Súvisiace články

Najčítanejšie