Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nečakaný biznis plán kráľovnej Alžbety II.: Neuveríte, na čo sa nechala nahovoriť!
Zdielať na

Nečakaný biznis plán kráľovnej Alžbety II.: Neuveríte, na čo sa nechala nahovoriť!

Viete si predstaviť, že čakáte v McDonald's na svoj obľúbený Big Mac a pred vami stojí v rade anglická kráľovná? Aj keď je táto predstava mierne uletená, jedna britská prevádzka známeho fast-foodu má predsa len čo-to dočinenia s kráľovskou rodinou.

V portfóliu Crown Estate, čo je britská štátna realitná kancelária, nájdete okrem kráľovských palácov, fariem či niektorých ulíc Londýna aj menej vznešený majetok. Je ním práve McDonald's, ktorý sa nachádza v obchodnom centre Banbury Gateway dve hodiny od hlavného mesta.

Na prvý pohľad ide o klasický "mekáč" so všetkým, čo k tomu patrí. Reštaurácii ale predsa len nechýba kráľovský punc, keďže jedlo vám prinesú rovno na stôl. To, že vás obslúži kráľovná osobne, by ste však čakali márne. Hoci je vládkyňa zákonným vlastníkom Crown Estate a teda aj tohto McDonald's, majetok jej osobne nepatrí.

Zaujímavosťou však je, že fanúšikom rýchleho stravovania bola princezná Diana, ktorá princov Williama a Harryho brávala príležitostne práve do McDonald's. Ktovie, možno tu raz stretneme aj malého Georga so Charlottou, ako si pochutnávajú na Happy Meal...

Tradičné britské raňajky v kráľovskom "mekáči"

Súvisiace články