Zdravý a mega chutný recept na prílohu z cukety
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Veľmi jednoduchý recept na ľahkú prílohu ku grilovanému hovädziemu či kuraciemu mäsu. Tento letný recept sa hodí aj rybe a iným druhom morských pochúťok. Strúhanka, ktorú pridáte na konci, jedlu dodá skvelú štruktúru.
Samotná príprava zaberie 15 minút a recept ráta so štyrmi porciami, píše portál New Your Times.
Ingrediencie:
600g | malé cukety |
2PL | olivový olej |
2PL | čerstvá strúhanka |
1PL | maslo |
2PL | nasekané šalotky |
soľ a drvené korenie |
Postup:
1. Opláchnite cukety a jemne s utierkou poutierajte. Odkrojte konce, ale nešúpte je. Následne ju nakrájajte na asi pale hrubé kolieska.
2. Zohrejte olej na teflónovej panvici, aby sa cukety neprilepili a hodte ich tam. Jemne prehadzujte zeleninu a panvicu traste zo strany na stranu. Pridajte soľ, korenie a takto opekajte asi 5 minút.
3. Pridajte strúhanku a maslo. Keď strúhanka začne hnednúť, nasypte nasekané šalotky a opekajte ďalšiu minútu. Servírujte posypané s petržlenovou vňaťou.