Oblačno
Bratislava
Klaudia
17.11.2024
Zdravý a mega chutný recept na prílohu z cukety
Zdielať na

Zdravý a mega chutný recept na prílohu z cukety

Veľmi jednoduchý recept na ľahkú prílohu ku grilovanému hovädziemu či kuraciemu mäsu. Tento letný recept sa hodí aj rybe a iným druhom morských pochúťok. Strúhanka, ktorú pridáte na konci, jedlu dodá skvelú štruktúru.

Samotná príprava zaberie 15 minút a recept ráta so štyrmi porciami, píše portál New Your Times.

Ingrediencie:

600g malé cukety
2PL olivový olej                                                                                                  
2PL čerstvá strúhanka
1PL maslo
2PL nasekané šalotky
soľ a drvené korenie

Postup:

1. Opláchnite cukety a jemne s utierkou poutierajte. Odkrojte konce, ale nešúpte je. Následne ju nakrájajte na asi pale hrubé kolieska.

2. Zohrejte olej na teflónovej panvici, aby sa cukety neprilepili a hodte ich tam. Jemne prehadzujte zeleninu a panvicu traste zo strany na stranu. Pridajte soľ, korenie a takto opekajte asi 5 minút.

3. Pridajte strúhanku a maslo. Keď strúhanka začne hnednúť, nasypte nasekané šalotky a opekajte ďalšiu minútu. Servírujte posypané s petržlenovou vňaťou.  

Súvisiace články