Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kráľovná temna: Opýtali sa jej, či by si za 10 tisíc vybielila kožu
Zdielať na

Kráľovná temna: Opýtali sa jej, či by si za 10 tisíc vybielila kožu

MINNEAPOLIS / Sudánska modelka valcuje internet svojimi príspevkami, ktorými vyzýva ženy tmavšej pleti k väčšej sebadôvere. Táto kráska v mladosti trpela šikanou pre farbu pleti, dnes ohuruje v módnom priemysle.

Nyakim Gatwech má iba 24 rokov a na Instagrame je ikonou vyzdvihujúcou krásu čiernej pleti, po tom, ako sa jej raz taxikár opýtal, či by si za desať tisíc dolárov dala vybieliť kožu. Mladá modelka, ktorá si vyslúžila pomenovanie Kráľovná temna, sa vraj silno zasmiala a potom sa spýtala, "Preboha, prečo by som si vybielila tento krásny pigment?" 

Na sociálnej sieti prezentuje okrem módnych póz aj odlišnosť, ktorá vyzdvihuje všetkých, ktorí sa boja použiť svoj hlas, uvádza Daily Mail. "Ste nadovšetko krásni a láska, ktorú k vám cítim nemá hraníc, pretože vy ste ja," napísala v jednom zo svojich príspevkov. Ďalej prirovnáva seba k ostatným s tmavou pleťou, že jeden druhého reprezentujú a vyzýva, aby svetu dali vedieť, akí inteligentní a krásny pod tou africkou kožou sú.   

https://www.instagram.com/p/BSl76znACls/?taken-by=queenkim_nyakim

Sama v minulosti musela prekonať hanebné narážky na jej farbu pleti a nízku sebadôveru. Aj vďaka podpore jej fanúšikov na internete, ktorých má viac ako 154 tisíc, našla v sebe silu povzniesť sa nad všetku krutosť a miesto toho rozdávať pozitívne odkazy ďalej.  

Súvisiace články

Najčítanejšie