Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Jóga s kozami sa stala senzáciou
Zdielať na

VIDEO: Jóga s kozami sa stala senzáciou

LOS ANGELES / Popularita jógy za posledné roky mimoriadne vzrástla. Lektori jógy po celej Amerike však jej podobu vylepšili nezvyčajným spôsobom. Odvtedy sú ich hodiny plné.

Jogíni každého veku sa hrnú na hodinu jógy napríklad k Meridith, ktorá tradičnú jógu s kamennou tvárou obohatila o úsmev a o kozy. Doslova. Na svoje kurzy totiž vpúšťa guinejské trpasličie kozy, ktoré pobehujú nielen medzi cvičiacimi, ale aj po nich. 

Takéto kurzy prevádzkujú na farmách po celej zemi. "Zo začiatku som sa trochu bála, pretože som nevedela, či mi kozy vyskočia na chrbát," povedala 53-ročná Adonna po prvej hodine tohto druhu jógy. 

Profesorka Meridith počas kurzu povzbudzuje cvičencov, aby správne dýchali a kontrolovali si svoju pozíciu, zatiaľ čo kozy ľuďom skáču na chrbát, žujú im vlasy a olizujú tvár. 

Majiteľkou kôz je Danette McReynolds, ktorá tieto kurzy hostí. Poskytla ich, aby si zarobila peniaze na poľnohospodársky salón vo Wisconsine, kde chce guinejské kozy prezentovať. "Nevedeli sme, ako to dopadne, ale je to dobre, máme stále plno," tvrdí. Úspech je dokonca taký, že museli na kurzy založiť čakacie listiny. 

Podľa lektorky je cvičenie s kozami rovnako prospešné ako maznanie sa s domácim miláčikom. Ľudí to podľa nej uvoľní a opadá z nich frustrácia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie