Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kamaráti na život a na smrť. Pelikán pomáha kačke bez nohy
Zdielať na

Kamaráti na život a na smrť. Pelikán pomáha kačke bez nohy

ILLINOIS / V núdzi poznáš priateľa, opakujú starú ľudovú múdrosť s úsmevom zamestnanci rehabilitačného centra pre zvieratá v Ilinois. Dôkaz majú totiž priamo pred sebou. Kačičke bez nohy pomáha denne kamarát pelikán.

Nie sú práve umiesení z rovnakého cesta. Vôbec im to neprekáža. Pelikán Kvietoček sa od kačičky Túlivky nepohne ani na krok. Dobre vie, že jeho kamarátka ho potrebuje. Kačička totiž prišla o nôžku a keď by od nej odišiel, ťažko by ho mohla po dvore naháňať.

"On si ju skrátka adoptoval. Spí pri nej, stará sa o ňu. Nikdy neodíde priďaleko," hovorí šéfka rehabilitačného centra Karen Herdklotz.

Zvieratá sa pritom spoznali až v rehabilitačnom centre. Okamžite sa stali kamarátmi na život a na smrť. Ľudia sa smejú, že by si jeden za druhého nechali aj posledné pierko vytrhnúť, tak sa majú radi. Teraz akurát všetci vymýšľajú, ako kačičke bez nôžky uľahčiť jej život.

Zhotovili jej už špeciálny vozík, stále to však nie je ono. Vážne preto dumajú nad tým, že jej nechajú vyrobiť protézu na mieru. Vyzbierali na to už viac ako tisíc tristo dolárov a veria, že nepotrvá dlho a pelikán s kačičkou si budú vykračovať po dvore, ako sa na správnych kamarátov patrí.

Súvisiace články

Najčítanejšie