Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Verili by ste, že Belgicko takto žiari?
Zdielať na

Verili by ste, že Belgicko takto žiari?

PARÍŽ / Snímky Európy, ktoré urobil z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) 39-ročný francúzsky astronaut Thomas Pesquet, upozorňujú na extravagantné osvetlenie diaľnic v Belgicku. Oproti svojim susedom žiari ako svetlá na stromčeku. Fotografie zdieľal na sociálnej sieti a už o onedlho mal desiatky tisíc reakcií.

Hustá sieť ciest v Belgicku sa teší takmer rovnakému osvetleniu, aké majú ulice miest a svieti počas celej noci. Astronaut Pesquet zachytil z 400 kilometrovej vzdialenosti nad Zemou na svojej snímke trojicu hlavných miest - Londýn, Paríž a Brusel - s Polárnou žiarou na severe. 

Na Zem sa rád pozerá pri cvičení a na výhľad si sťažovať nemôže. "Nie je veľa telocviční s takým výhľadom!", píše. Belgicko pri snímkach, ktoré spravil, je ako zvyčajne veľmi vidieť. 

Nie všetky reakcie ale boli obdivné."Vidíme veľmi dobre ten jas a vyplytvanú elektrinu! Je to strašné pre milovníkov oblohy," poznamenal jeden užívateľ sociálnej siete. Ďalšia komentár napísala Michel-L Saucy, ktorá má kvôli osvetleniu obavy z príchodu mimozemskej civilizácie. "Dúfam, že to svetlo nebude veľmi lákať mimozemšťanov... Nemôžeme ich prichýliť všetkých naraz."

Súvisiace články

Najčítanejšie