Z jedla smerujúceho do koša urobili úspešný foodfestival
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
LOS ANGELES / Jedlo patrí na tanier a nie do koša. To je myšlienka, ktorú šíria organizátori pouličného festivalu v Los Angeles. Dobrovoľníci zozbierali stovky kilogramov zeleniny, ktorá mala pôvodne skončiť v odpade. Po chutnom jedle zdarma sa doslova zaprášilo.
Pri ochutnávke mexických špecialít by len málokomu napadlo že je jedlo, ktoré bolo vyradené do odpadu. Organizátori pouličného festivalu v centre Los Angeles zozbierali dovedna až 700 kg zeleniny, o ktorú pre nedokonalý vzhľad nemali supermarkety záujem. Dobrovoľníci z nej pripravili chutné menu pre tisíce návštevníkov.
"Pripravujeme tu jedlo a zároveň si tu ľudia užívajú aj ten spoločenský aspekt. Sú súčasťou komunity, teší ich, že niekam patria. Hlavným zámerom aktivistov bolo naučiť ľudí aby predtým, než jedlo vyhodia, rozmýšľali ako ho ešte zužitkovať," povedala organizátorka festivalu Dominika Jarosc.