Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na veku nezáleží! Presvedčí ťa táto blogerka (104)
Zdielať na

Na veku nezáleží! Presvedčí ťa táto blogerka (104)

Vek je len číslo a táto dôchodkyňa má naozaj štýl! Presvedčí ťa o tom táto 104-ročná blogerka, ktorá si kúpila svoj prvý počítač v 99 rokoch.

Naučila sa na ňom pracovať a dnes ako 104-ročná je najstaršou blogerkou na svete.

Dagny Carlsson nie je typická storočná žena. Nepotrebuje chodítko, zabúda si načúvací prístroj (aj keď ho nepotrebuje) a každý večer bloguje. O čom, to záleží odo dňa, píše portál rozhlas.cz.

Niekedy spomína na detstvo a vysvetľuje pôvod švédskych tradícií, inokedy radí, ako hospodáriť s osobnými financiami. Rada zdieľa aj svoju záľubu v prírode, cestovaní či varení. Niekedy ukáže, čím si v poslednej dobe vyzdobila svoj domov. Dagny má svoj recept na dlhovekosť. Sú to dobré gény a zvedavosť.

Pod prezývkou Bojan prevádzkuje Dagny svoj blog už viac ako štyri roky. Za tú dobu mal viac ako dva milióny návštevníkov. Vďaka Google prekladaču sa jeho návštevníkmi stávajú čím ďalej tým viac aj ľudia zo zahraničia.

Popularita blogu neunikla ani domácim a svetovým médiám. Svoju fanpage má aj na facebooku a páči sa viac ako sedem tisíc užívateľom.

Dagny Carlesson si zahrala aj v populárnom filme "Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol". Pre 104-ročnú blogerku to bola podľa jej slov príležitosť vynahradiť si nie veľmi príjemné dospievanie.

Podľa rozhlas.cz si Dagny na internetovej zoznamke hľadá aj partnera. Najmä preto, že si od smrti druhého manžela nemala s kým zatancovať. Vtipkuje pritom, že rozhodne nehľadá nič dlhodobého.

Pozrite si trailer k filmu "Život začína po stovke".

Súvisiace články

Najčítanejšie