Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Majiteľ reštaurácie humusák. Spadnuté mäso vracia späť do taniera
Zdielať na

Majiteľ reštaurácie humusák. Spadnuté mäso vracia späť do taniera

ALBERTA / Hygiena v kuchyni je základom varenia - doma aj v gastro-priemysle. Znovu a znovu sa však nájdu ľudia, ktorým pravidlá čistoty a bezpečného spracovania surovín nič nehovoria. A niekedy sa ich podarí prichytiť pri čine.

Keď sa majiteľ reštaurácie zapája do prípavy jedla, je to chvályhodné. Menej chvályhodné je, ak pritom porušuje základné pravidlá hygieny. Na videu je vidno, čo spraví, keď mu spadne kúsok vyprážaného kuraťa na zem - vráti ho na tanier a podáva hosťom.

"Keby nebol majiteľom, na mieste ho za toto vyhodia. Ani by sa s ním nebavili," myslí si bývalý manažér reštaurácie Andrew Minnes. Muž, ktorý zábery zverejnil, je bývalým zamestnancom reštaurácie. Keď zamestnanci vraveli, že šéf porušuje hygienické predpisy, pokúsil sa s ním o tom hovoriť. Nepomohlo. Tak zverejnil výber zo záznamu bezpečnostnej kamery.

"Takto sa šíria choroboplodné zárodky a baktérie," vysvetľuje odborník na bezpečnosť potravín Dominic Pedulla. Ignorantský šéf miešal omáčky holými rukami, dokonca odmietol ponúknutú naberačku. Rukami od múky a surového mäsa chytal nádoby, ktoré potom brali do rúk aj ostatní. Vedenie siete prevádzok už zasiahlo a prinútilo nedbalého šéfa, aby sa zúčastnil na kurze o hygiene v gastronómii.

Súvisiace články