V New Yorku otvorili múzeum čokolády
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
V New Yorku otvoril kuchár a cukrár Jacques Torres múzeum čokolády, aby mohol vášeň k tejto sladkej pochutine zdieľať s ostatnými jej milovníkmi.
"Rád sa podelím o svoje vedomosti s každým, kto miluje čokoládu rovnako ako ja," povedal Torres. Zvedavci si môžu vyskúšať aj to, ako sa čokoláda vyrába.
Múzeum okrem rôznych príchutí čokolády ponúka návštevníkom aj históriu siahajúcu až k civilizácii Mayov, ktorí poznali čokoládu ako tekutinu. Až neskôr sa vďaka Európanom z nej stali aj tabličky.
Múzeum otvorilo svoje brány v marci tohto roku a lístok doň stojí okolo 9 až 14 eur.