Jasno
10°
Bratislava
Bohumil, Bohumila
3.3.2024
V New Yorku otvorili múzeum čokolády
Zdielať na

V New Yorku otvorili múzeum čokolády

V New Yorku otvoril kuchár a cukrár Jacques Torres múzeum čokolády, aby mohol vášeň k tejto sladkej pochutine zdieľať s ostatnými jej milovníkmi.

"Rád sa podelím o svoje vedomosti s každým, kto miluje čokoládu rovnako ako ja," povedal Torres. Zvedavci si môžu vyskúšať aj to, ako sa čokoláda vyrába. 

Múzeum okrem rôznych príchutí čokolády ponúka návštevníkom aj históriu siahajúcu až k civilizácii Mayov, ktorí poznali čokoládu ako tekutinu. Až neskôr sa vďaka Európanom z nej stali aj tabličky. 

Múzeum otvorilo svoje brány v marci tohto roku a lístok doň stojí okolo 9 až 14 eur.

Súvisiace články