Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Toto sú najstresujúcejšie povolania. Pozrite sa, čo sa ocitlo na prvej priečke
Zdielať na

Toto sú najstresujúcejšie povolania. Pozrite sa, čo sa ocitlo na prvej priečke

Bez ohľadu na to, čo robíme, sa zrejme všetci zhodneme na tom, že chodiť do práce je obrovský stres. Americký kariérny portál Careercast vypracoval rebríček povolaní, ktoré psychológovia považujú za najstresujúcejšie. Kým pri niektorých profesiách sa musíme naťahovať s ľuďmi, pri iných nám doslova ide o život.

10. Taxikár

Byť vodičom z povolania nie je žiadna výhra. Okrem dopravných zápch a nie vždy dokonalého stavu slovenských ciest sa taxikár musí tiež popasovať s pasažiermi, ktorí odmietajú zaplatiť, alebo sú v podguráženom stave.

9. Manažér nadnárodnej spoločnosti

Byť na čele medzinárodnej korporácie so sebou prináša odmenu v podobe tučnej výplaty. Keď vám však na pleciach leží osud desiatok či stoviek zamestnancov a v práci trávite dlhé hodiny a noci, pýtate sa samého seba, či vám tie peniaze za to vôbec stoja.

8. Hovorca

Hovorcovia sú pod neustálou paľbou novinárov a nepríjemných otázok. Ak si nedajú pozor na jazyk, pre klientov, ktorých zastupujú, to môže mať fatálne dôsledky.

7. Moderátor televízneho spravodajstva

Prihovárať sa každý večer miliónom ľudí, neurobiť žiadny brept a vyzerať pred kamerou čo najlepšie dá zabrať aj tej najväčšej hviezde televízneho spravodajstva.

6. Investigatívny novinár

Novinári často pracujú v nepriateľských oblastiach a kvôli kvalitnej informácii či reportáži neraz vystavujú svoj vlastný život. Popasovať sa tiež musia s korupciou na najvyšších postoch a aroganciou vládnej moci, čoho dôkazom sú aj nedávne udalosti na Slovensku.

5. Koordinátor udalostí (event manažér)

Ak si neviete poradiť s vlastnou svadbou či firemným večierkom, najmete si človeka, ktorý to urobí za vás. Výzdoba, jedlo, hudba, či program - všetko musí byť dokonalé, a keď nie, od klienta si to zlízne práve koordinátor eventov.

4. Policajt

Pomáhať a chrániť. Nech už si o tomto motte myslíme hocičo, pravdou je, že policajti musia neraz vystaviť svoje vlastné životy, aby pomohli ľuďom z najhoršieho.

3. Pilot

Mať zodpovednosť za životy pasažierov v nadmorskej výške niekoľko stoviek metrov a pristáť bezpečne v cieli je obrovský stres.

2. Hasič

Pri tomto povolaní sa najmä dámy zhodnú v tom, že hasičská uniforma je nesmierne sexi. Predstava, ako sa požiarnik vrhá do plameňov, aby zachránil z bytu bezbranné mačiatko, je síce príťažlivá, no rovnako veľmi nebezpečná.

1. Profesionálny vojak

Služba v ozbrojených zložkách je vecou hrdosti, no dlhé mesiace od domova a rodiny zlomia aj toho najtvrdšieho chlapa. Práve preto je táto profesia na prvej priečke úrovne stresu.

Súvisiace články

Najčítanejšie