Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto sú najčastejšie symboly, ktoré sa objavujú v našich snoch. Čo v skutočnosti znamenajú?
Zdielať na

Toto sú najčastejšie symboly, ktoré sa objavujú v našich snoch. Čo v skutočnosti znamenajú?

Hovorí sa, že sny sú odrazom nášho podvedomia. Bez ohľadu na to, či tomu veríme alebo nie, v snoch sa objavujú isté symboly, s ktorými sa minimálne raz stretol každý z nás. Čo znamená, keď sa nám sníva, že sme nahí, padáme z výšky alebo lietame?

1. Prenasledovanie

To, že nás niekto naháňa, je jeden z najčastejších snov vôbec. Jeho podstatou nie je ani tak to, kto sa nás snaží dobehnúť, ale pred čím utekáme. Symbolizuje to teda konkrétny problém, ktorý nevieme v živote vyriešiť.

2. Voda

Voda odzrkadľuje naše emócie a stav podvedomia. Čím je čírejšia, tým viac máme svoje pocity pod kontrolou. Naopak, kalná voda znamená, že s našimi emóciami nie je všetko v poriadku.

3. Dopravné prostriedky

Objavuje sa vo vašich snoch auto, vlak alebo lietadlo? Dopravné prostriedky nám umožňujú dostať sa skôr do nášho cieľa, ale tiež podčiarkujú všetky prekážky, s ktorými sa musíme počas našej cesty popasovať.

4. Ľudia

Ak sa vám sníva s ľuďmi z vášho okolia, ide o priamu reflexiu existujúcich vzťahov alebo problémov, ktorým musíte čeliť. Keď sa však vo vašich snoch objavia ľudia, ktorých nepoznáte, môžu značiť isté povahové črty, na ktorých musíte popracovať.

5. Nepripravenosť na skúšku

Vraciate sa vo svojich snoch späť do školských lavíc? Ak píšete test, na ktorý nie ste pripravený, znamená to, že ste na seba príliš kritickí. Naučte sa oceniť samého seba a za svoje úspechy sa nezabudnite patrične odmeniť.

6. Ak ste paralyzovaný

Spánková paralýza nás dokáže poriadne vydesiť. Ide o stav medzi fázou bdenia a snenia, čo telu bráni fyzicky vykonávať akcie, ktoré sa objavujú v snoch. Paralytické sny môžu tiež naznačovať, že vám chýba kontrola nad vaším životom.

7. Smrť

Napriek tomu, že v nás smrť evokuje niečo negatívne, podľa výkladu snov ide v skutočnosti o niečo nové. Pripravte sa na dramatickú zmenu, ktorá sa čoskoro objaví vo vašom živote.

8. Lietanie

Lietanie v spánku súvisí s tým, či sme schopní dosiahnuť naše sny a ciele. Je symbolom šťastia a uvoľnenia. Ak letíte v balóne, splní sa vám tajné želanie.

9. Padanie

Nie všetky sny o padaní musia byť zákonite negatívne. Pomalý pád v skutočnosti znamená pokoj a pocit, že ste pripravený zažiť niečo nové. Nekontrolovateľný pád z výšky je zase odrazom toho, že sa až príliš sústredíte na určitú životnú situáciu.

10. Nahota

Ľudská zraniteľnosť sa veľmi často prejavuje v snoch nahotou. Nebojte sa zdôveriť ostatným so svojimi pocitmi a odhaľte ľuďom svoju pravú tvár, aby vás spoznali takých, akí naozaj ste.

Súvisiace články

Najčítanejšie