Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Má 12 a IQ vyššie ako Albert Einstein alebo Stephen Hawking
Zdielať na

Má 12 a IQ vyššie ako Albert Einstein alebo Stephen Hawking

Archívne video

Iba 12-ročná Rajgauri Pawar z Cheshire County (ale pôvodom z Indie) sa môže pochváliť inteligenčným kvocientom 162. So svojím vysokým IQ prekonala doposiaľ dvoch najinteligentnejších mužov sveta - Alberta Einsteina a Stephena Hawkinga.

Rajgauri absolvovala tento test v Manchesteri minulý mesiac. "Na začiatku som bola trochu nervózna, ale potom to bolo fajn. Som rada, že to dopadlo tak dobre," povedalo dievča pre Times of India. 

"Nepodarilo by sa to bez pomoci vyučujúcich a bez podpory, ktorej sa dostáva našej dcére každý deň v škole," povedal otec mladej školáčky. A pridáva sa aj učiteľ matematiky: "Všetkých nás to teší. Rajgauri je medzi ostatnými spolužiakmi veľmi obľúbená a všetci od nej očakávame veľké veci," povedal Andrew Barry. Na základe výsledkov IQ testu prijali dievča do organizácie the British Mensa IQ Society. 

Mensa je medzinárodná spoločnosť založená v roku 1946 v Oxforde. Podmienkou pre členstvo v tejto organizácii je výsledok v teste inteligencie, ktorý je schválený dozorcom Mensy International, medzi hornými dvoma percentami celkovej populácie, na Slovensku je to IQ nad 130. Organizácie Mensy v stovke krajín sveta združujú vyše 100 tisíc členov.

Súvisiace články

Najčítanejšie