Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zoznámte sa s netradičným domácim miláčikom. Chovateľka prezrádza, aké je to žiť pod jednou strechou s líškou
Zdielať na

Zoznámte sa s netradičným domácim miláčikom. Chovateľka prezrádza, aké je to žiť pod jednou strechou s líškou

Ľudia chovajú ako domáceho miláčika obvykle psa alebo mačku. Netradičného maznáčika si však zaobstarala Jessika Coker, ktorá je majiteľkou líšky Juniper. Mladá žena prezradila, aké je to žiť v jednej domácnosti so zvieraťom, ktoré skôr patrí do divočiny ako do obývačky.

Jessika sa k svojej líške dostala pred dvomi rokmi. Juniper vraj žila v zajatí kvôli svojej krásnej kožušine a vo voľnej prírode by dnes už sotva prežila. Napriek tomu nie je líška pre každého. "Aj keď pripomínajú psy a mačky, sú vo svojej podstate divoké a na konci dňa sa správajú ako líšky," prezradila chovateľka.

Juniper je zrejme jediná líška na svete, ktorá má svoj vlastný profil na Instagrame. Na sociálnej sieti sa ľudia Jessiky pýtajú napríklad aj to, čím svoje zvieratko kŕmi. "Líšky potrebujú živiny nazývané taurín. Táto látka sa nachádza v surovom mäse," spresnila Jessika. Ako však dodala, Juniper si pochutná aj na ovocí, zelenine či dokonca cukríkoch marshmallow.

Love Of Mine

Príspevok, ktorý zdieľa J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx),

Nevýhodou líšok je podľa Jessiky ich charakteristický puch, ktorý pripomína skunka. S nežiadúcou arómou sa však chovateľka popasovala po svojom. "Fig a Juniper nosia doma plienky, takže zápach obvykle cítiť len v jednej miestnosti. No aj keď sú obaja trénovaní na nočník, stále si označujú svoje teritórium ako mačky, čo je súčasť ich inštinktu," povedala Jessika, ktorá je okrem Junipera tiež majiteľkou líšky Fig.

Súvisiace články

Najčítanejšie