Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Umelec mení výhľady známych miest na nepoznanie. Svieži dych im vnáša vďaka jednej maličkosti
Zdielať na

Umelec mení výhľady známych miest na nepoznanie. Svieži dych im vnáša vďaka jednej maličkosti

Ak milujete cestovanie, zaručene si radi vychutnávate panorámu známych miest. Pohľad na parížsku Eiffelovku či londýnsky Tower Bridge je však trochu klišé. Umelec Rich McCor preto našiel spôsob, ako zmeniť atrakcie, ktoré vyhľadávajú turisti, na nepoznanie.

Rich je londýnsky fotograf, ktorý mení krajinu na svoj obraz bez toho, aby musel ničiť ulice. Stačí mu k tomu obyčajný kúsok papiera a notoricky známe miesto zrazu naberie úplne iný rozmer. K netradičnej záľube ho zviedla náhoda. "V jeden večer som sa prechádzal okolo Big Ben. Po mojej ľavici som videl štyroch fotografov, po pravej strane ďalších štyroch. Pomyslel som si, že všetci máme ten istý výhľad, a tak som sa spýtal sám seba, čo by som mohol urobiť inak," spomína na svoje začiatky podľa portálu Daily Mail.

Rich tak chytil do ruky nožnice a z papiera začal vystrihovať makety rôznych postavičiek, ktorými vylepšuje svoje fotografie. Každý záber tak akoby rozprával svoj vlastný príbeh. Keďže Rich nevie, kedy ho zase kopne múza, náčinie nosí pre istotu stále so sebou. Jeden takýto výtvor mu zaberie približne 15 až 20 minút.

Pozrite si Richove výtvory.

Súvisiace články

Najčítanejšie