Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Myslíte si o sebe, že ste inteligentný? Ak spĺňate týchto 8 znakov, vaše IQ je zrejme dosť vysoké
Zdielať na

Myslíte si o sebe, že ste inteligentný? Ak spĺňate týchto 8 znakov, vaše IQ je zrejme dosť vysoké

Neexistuje univerzálny spôsob, ako odmerať inteligenciu. Kým niekto sa ako hlavička narodí, iný vedomosti pilne získava z kníh. Najväčší géniovia svojej doby však mali spoločné rysy, ktoré ich predurčovali k veľkým činom, objavom a myšlienkam. Máte ich aj vy?

#1 Privilégium najstaršieho

Ak máte staršieho súrodenca, zrejme máte ešte v živej pamäti vaše nekonečné šarvátky a výmeny názorov. Teraz máte ďalší dôvod, prečo by vám mal ležať v žalúdku. Štúdia z roku 2007, ktorá skúmala 250-tisíc príslušníkov nórskej armády, potvrdila, že starší súrodenci sú zväčša múdrejší ako mladšie deti. Nie je to síce pravidlom, no rodičia sa prvorodenému potomkovi obvykle venujú viac.

#2 Kojením k inteligencii

Boli ste ako dieťa kojený alebo vás rodičia kŕmili z fľašky? Materské mlieko je podľa viacerých výskumov ideálnou potravou nielen pre brušká bábätiek, ale aj ich mozog. Jedinci, ktorí boli dojčení najmenej jeden rok, sú častokrát šikovnejší a v živote sa vedia lepšie presadiť.

#3 Ste nočná sova

Zvyknete sa cez deň flákať a po nociach vysedávate nad skriptami? Aj keď svojím buntošením zrejme ostatných členov domácnosti znervózňujete, pravdou je, že nočné bdenie je jedným z prejavom vysokej inteligencie. Nočné typy sú síce kreatívnejšie, na druhej strane tiež promiskuitnejšie so sklonmi k depresii.

#4 Snívate aj cez deň

Nechávate sa v priebehu dňa unášať vlastnými myšlienkami? Denné snívanie je nielen účinnou zbraňou proti nadmernému stresu, ale tiež jedným zo znakov, že voči ostatným máte intelektuálne navrch.

#5 Ste ľavák

Princ William, Barack Obama, Angelina Jolie, Paul McCartney, ale aj exminister vnútra Róbert Kaliňák. Viete, čo týchto ľudí spája? Všetci sú ľaváci! Napriek tomu, že boli "iní", to v živote dotiahli veľmi ďaleko.

#6 Hráte na hudobný nástroj

Zvládnuť akýkoľvek hudobný nástroj rozhodne nie je hračka a vyžaduje si istú dávku inteligencie. Okrem toho, že hudba zlepšuje náladu, je vedecky dokázané, že zvyšuje úroveň verbálnej inteligencie.

 

#7 Panic nie je nanic

Dnešní tínedžeri sú pod obrovským tlakom, aby mali prvé milovanie čo najskôr za sebou. Vedieť povedať nie, keď ešte nie ste pripravený, ale znamená, že sa dokážete rozhodovať sami za seba. Za všetko hovorí nasledovné - na prestížnych univerzitách Princeton, Harvard a MIT prišla o panenstvo viac ako polovica študentov. Naozaj sa niet kam ponáhľať...

#8 Zmysel pre čierny humor

Preferujte pred vtipmi o blondínkach radšej fóry o smrti? Hoci môže váš hlasný smiech vzbudzovať v ostatných pohoršenie, faktom je, že takúto zábavu nedokáže pochopiť úplne každý. Zmysel pre iróniu, satiru a čierny humor je taktiež jeden zo znakov, že v porovnaní s ostatnými vám to mimoriadne páli.

Súvisiace články

Najčítanejšie