Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zo svojho hendikepu urobila prednosť. Dnes je z tejto ženy žiadaná modelka
Zdielať na

Zo svojho hendikepu urobila prednosť. Dnes je z tejto ženy žiadaná modelka

Hovorí sa, že vlasy sú korunou ženskej krásy. Švédka Therese Hansson (26) si to bohužiaľ povedať nemôže. Napriek tomu, že trpí vzácnym ochorením, si splnila svoj dávny sen a stala sa úspešnou modelkou.

Príbeh sympatickej mladej ženy je doslova ako z hollywoodského filmu. Therese ako štrnásťročná spozorovala, že pri česaní jej vypadávajú vlasy väčšmi ako je zdravé. Tínedžerka to vtedy pripisovala obávanej rakovine, kvôli ktorej podstúpila aj chemoterapiu. Nakoniec sa ukázalo, že trpí alopéciou, ktorá sa vyznačuje extrémnym vypadávaním až úplnou stratou vlasov.

Therese sa s tým, že nie je ako ostatné dievčatá, spočiatku zmierovala veľmi ťažko. Svoju lebku ukrývala celú pubertu pod parochňami a o jej tajomstve vedela len najbližšia rodina. Po rokoch ťažkého boja však napokon zhodila z hlavy umelé vlasy a dnes o svojom hendikepe hovorí otvorene. Jej úprimnosť a nádherná tvár jej dokonca zaručili vytúžené miesto vo svete modelingu!

"Konečne sa cítim byť sama sebou, pretože nič viac nemusím tajiť. Trochu ľutujem, že som sa doteraz veľmi neukazovala na verejnosti s mojím ochorením, no vtedy som na to ešte zrejme nebola pripravená," zhrnula dnes už šťastná Therese podľa portálu Daily Mail.

Súvisiace články

Najčítanejšie