Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
2-tisíc eur za 10 dovoleniek? Dá sa to. Blogerka radí, ako vidieť svet a neminúť pritom majland
Zdielať na

2-tisíc eur za 10 dovoleniek? Dá sa to. Blogerka radí, ako vidieť svet a neminúť pritom majland

Za 10-dňový pobyt pri Jadranskom mori dokážu Slováci minúť aj tisíc eur. Britská blogerka Chelsea Dickenson (28) však pozná recept, ako precestovať celý svet a nenechať sa pritom ošklbať. V priebehu roka bola na desiatich dovolenkách na troch svetadieloch. Toto dobrodružstvo ju vyšlo na smiešnych 2-tisíc eur.

Chelsea pracuje v televízii a vo voľnom čase rada cestuje. K jedným z jej koníčkov patrí aj surfovanie po internete a vyhľadávanie zájazdov "za babku". K myšlienke low-costového cestovania ju priviedol fakt, že priemerný Brit utratí za dovolenku neuveriteľných 3418 libier.

Mladej žene sa však táto suma zdala premrštená a svojim rovesníkom chcela dokázať, že spoznávať svet sa dá aj za menej. Pustila sa preto do cestovateľskej výzvy s obmedzeným rozpočtom 1709 libier (približne 2-tisíc eur). Podmienkou bolo, že na mieste musí stráviť najmenej dve noci, pričom dve z jej dovoleniek musia byť minimálne 5-dňové pobyty. Takisto si predsavzala, že aspoň raz musí letieť v biznis triede a precestovať chce tri svetadiely.

Ako to dokázala?

Výsledkom bolo, že Chelsea neminula za dobrodružné prázdniny v Európe, Amerike a Ázii ani o cent viac, ako si zaumienila. Svoju výpravu odštartovala v januári 2017 v španielskej Valencii, pokračovala exotickým Dubajom a ďalej naprieč celou Európou. Záver roka oslávila v americkom New Yorku a Miami, čo ju vyšlo spolu s letenkou na takmer 600 eur.

Na svojom blogu howmanyholidays.com ponúka pár užitočných tipov, ako cestovať aj s utiahnutým opaskom:

#1 Ak chcete ušetriť na ubytovaní, bookujte pobyty cez rezervačné portály ako je napríklad airbnb.com alebo booking.com.

#2 Pred bookovaním si cez Google vyhľadajte kódy a zľavové poukážky. Akcie často ponúkajú aj samotné hotely.

#3 Ak si nepotrpíte na luxus v 5-hviezdičkovom hoteli a vyspať sa dokážete aj na gauči, couchsourfing je pre vás ako stvorený. Nocľah zadarmo môžete získať aj vtedy, keď niekomu postrážite domáceho miláčika.

#4 Ušetriť možno aj na cestovnom. Riešením sú predplatené jedno alebo viacdenné karty na metro, železnice či trajekty. Odvážlivci sa môžu dopraviť aj stopom.

Súvisiace články

Najčítanejšie