Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík premenil rozbitý školský autobus na štýlové bývanie. Takto vyzerá život na kolesách
Zdielať na

Mladík premenil rozbitý školský autobus na štýlové bývanie. Takto vyzerá život na kolesách

V čase lacných úverov nie je problém vziať si hypotéku a nájsť si bývanie podľa vlastných predstáv. Bloger Michael Fuehrer (25) zo Štokholmu ale takýto spôsob života odmieta. Namiesto toho vrazil peniaze do rozbitého školského autobusu a premenil ho v rozprávkový palác. Tvrdí, že nikdy nebol spokojnejší.

Zastihnúť Michaela na stálej adrese je priam nemožné. Jeho domovom sa stal starý školský autobus, čo znamená, že je stále na cestách. Len doposiaľ so svojím tátošom najazdil viac ako 28-tisíc kilometrov.

Myšlienka zbaliť svoj život do vozidla v ňom skrsla ešte počas štúdia. "K tomu, aby som žil na cestách, ma doviedla túžba po cestovaní a čaro malých priestorov. Pôvodne som hľadal dodávky, malé domčeky a nákladiaky, až som objavil tento školský autobus," prezradil Michael.

​V jeho pojazdnom obydlí nájdete všetko - kuchyňu, jedálenskú časť, manželskú posteľ či "obývačku" pre hostí, dokonca aj prístup na strechu. Na malom priestore sa však rozhodne necíti stiesnene. "Žil som v malom jednoizbovom byte a mal všetko, čo potrebuje človek k tomu, aby sa cítil útulne," pokračoval mladý Fín, ktorého prestavba autobusu vyšla na 30-tisíc eur a trvala 9 mesiacov.

Autobus pre Michaela pritom nie je len symbolom kočovného života, ale predovšetkým domovom. "Všetko, čo vlastním a potrebujem, je vo vnútri autobusu. V mojom živote znamená pre mňa veľa," zamyslel sa na záver.

Súvisiace články

Najčítanejšie