Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deväť trikov, ako byť atraktívnejší na prvý dojem. Pomáha aj mrkva
Zdielať na

Deväť trikov, ako byť atraktívnejší na prvý dojem. Pomáha aj mrkva

Archívne video

To či sme pre niekoho príťažliví je zväčša subjektívna vec. Ale prečo tomu trošku nepomôcť? Predstavujeme vám 9 trikov, ktoré podľa vedeckých výskumov zvyšujú atraktívnosť na prvom stretnutí.

1. Choďte von s priateľmi - alebo sa držte pri ľuďoch

Podľa štúdie ľudia vyzerajú lepšie, keď sú v skupine. Jednoducho povedané, náš mozog berie skupinu ľudí ako celok a vo výsledku každá tvár jednotlivca tak vyzerá oveľa viac "všedne" alebo atraktívne. Medzi ostatnými máte omnoho lepšiu šancu vyniknúť. 

2. Úsmev

Ešte v roku 2013 vedci odhalili, že ak sa pozeráte na dvakrát na tú istú tvár, jediný rozdiel je výraz, tak zväčša naše sympatie inklinujú k tej s úsmevom. Dokonca "menej atraktívne" tváre s úsmevom opýtaní zaradili medzi rovnako až viac príťažlivé ako "atraktívne tváre" bez úsmevu, tvrdí portál Independent. Rovnakého názoru je aj partnerský terapeut Shadeen Francis. "Úsmev je univerzálny signál pre ústretovosť, otvorenosť a atraktívnosť." 

3. Preskočte "small talk"

Skúste sa vyhnúť témam o počasí a zdvorilostnej konverzácii. Osobnejšie otázky podporujú zaľúbenie sa, tvrdí štúdia. Ide totiž o zblíženie a to s diskusiou o politike asi ťažko dosiahnete. 

4. Zožeňte si psa

Možno sa to zdá byť smiešne, ale faktom je, že ak si na internet zavesíte fotku so psom, budete mať väčší úspech. Toto ale platí najmä ak ste muž. "V zmysle zákonov evolúcie a histórie života, ženy sa pri výbere partnera orientujú na signály rodičovstva, zatiaľ čo muži orientujú svoju energiu na reprodukciu." 

5. Jedzte mrkvu 

Toto si vyžiada veľa mrkvy, zrejme viac, ako by ste kedy chceli zjesť. Ušetrite si preto tento trik pre "toho pravého" partnera. Dobrovoľníci v istej štúdii hodnotili atraktívnosť ľudí. Zistilo sa, že pokožka so žltým nádychom vyzerá v očiach iných ľudí zdravšie a teda príťažlivejšie. Mrkva produkuje karotenoidy (známy ako žltý pigment), ktorý jemne zafarbí vašu pleť. 

6. Ženy, hoďte na seba červenú

Tento tip je veľmi známy a napriek tomu stále funguje. Očariť muža rozhodne môžete červenými šatami. Táto farba predstavuje silu, zmyselnosť a vášeň. Určite na ňu neváhajte staviť.  

7. Jednoducho prikývnite 

Nemusíte zrovna so všetkým súhlasiť, ale prikývnutie z vás robí prístupnejšieho a otvorenejšieho človeka. Tento trik zvýši vaše skóre až do 40 percent.  

8. Chrbát v znamení oblúka

Jemné prehnutie v krížoch zvýši ženám šance na úspech. Vysvetľuje to aj prečo sú podpätky také populárne. Spôsobujú, že sa žena pri chodení jemne prehne v chrbte. Aj takýto malý detail nepozorovane zvyšuje atraktívnosť ženy. 

9. Brade zdar 

Z nejakého záhadného dôvodu ženy považujú mužov s bradou za vhodnejších na dlhodobý vzťah. Ak ale žena hľadá iba krátkodobý románik, siahne po mužovi so "strniskom". Pokladajú ich za zvodcov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie