Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mestá zo syra, portréty zo sušienok a populárne osobnosti z čokoládovej omáčky. Toto ste ešte nevideli
Zdielať na

Mestá zo syra, portréty zo sušienok a populárne osobnosti z čokoládovej omáčky. Toto ste ešte nevideli

KYJEV / Ovocie, zelenina, veľký tanier a ešte väčšia predstavivosť. Keď sa toto všetko spojí, preslávi vás to po celom svete. Aj na Ukrajine býva jedna šikovná umelkyňa, ktorá vytvára dokonalé obrázky. A nepotrebuje na to plátno ani štetec - iba to, čo máme doma všetci - jedlo.

"Viem, že to vyzerá úplne jednoducho, no v skutočnosti si to vyžaduje veľa trpezlivosti a povedala by som - až extrémnej pozornosti. Nie vždy sa mi totiž zámer podarí zrealizovať hneď na prvýkrát a potom to musím robiť celé od začiatku," vysvetľuje ukrajinská umelkyňa Daryna .

A vďaka veľkej trpezlivosti vzniknú mestá zo syra alebo mäsa, portrét obľúbeného herca Eddieho Murphyho zo sušienok, či herečka Whoopi Goldberg z čokoládovej omáčky. Vytvoriť jedno takéto dielo trvá najmenej 40 minút. Tie najzložitejšie pochopiteľne aj niekoľko hodín.

"Dodržiavam vlastné pravidlá. Napríklad, že nemixujem na jeden tanier zeleninu s ovocím. Alebo varenú zeleninu so surovou."

Tento talent mladej Ukrajinky si všimli mnohé miestne reštaurácie a ponúkli jej, aby príležitostne pripravovala pre zákazníkov špeciálne upravené jedlá. Jedna zo zákazníčok potvrdila, že do jedla sa jej niekedy až nechce pustiť: "Občas mi je ľúto takéto mimoriadne dielo zjesť, ale na druhej strane je to chutné - takže sa mu nedá veľmi odolať."

Kreativita ľudí nemá hraníc, čo by ste povedali napríklad na kuchynskú linku z mydlových bubliniek? Pozrite sa ako vyzerá:

Súvisiace články

Najčítanejšie