Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyhlásili ho za mŕtveho, no on ušiel hrobárovi z lopaty. Už ležal v pitevni, keď tu zrazu...
Zdielať na

Vyhlásili ho za mŕtveho, no on ušiel hrobárovi z lopaty. Už ležal v pitevni, keď tu zrazu...

Gonzalo Montoya Jimenez (29) zo Španielska so životom poriadne vybabral. Aj keď ho traja lekári vyhlásili za mŕtveho, mladík sa rozhodol, že jeho čas ešte len predsa nenastal. Hrobárovi ušiel doslova z lopaty!

Gonzala, ktorý si v súčasnosti odpykáva trest vo väznici na severe Španielska, previezli do nemocnice potom, ako v cele skolaboval. Keď si doktori mysleli, že mladík vydýchol naposledy, nastal šok. Nebožtík, ktorý už ležal v márnici, päť hodín po svojej smrti záhadne ožil.

To, že je trestanec pri plnom vedomí, si všimol patológ, ktorý začul na pitevnom stole chrápanie. Nešlo však o žiadne zmŕtvychvstanie, ale s najväčšou pravdepodobnosťou jav známy ako katalepsia, pre ktorú je príznačné stuhnutie svalov, žiadna odozva na bolesť a spomalenie dôležitých životných funkcií, vrátane dýchania.

Ojedinelá porucha sa môže prejaviť v prípade niektorých nervových porúch, ako je Parkinsonova choroba, epilepsia, schizofrénia, spánková apnoe a depresia. Gonzalova rodina potvrdila, že trpí epilepsiou a príčinou "smrti" mohlo byť nesprávne užívanie liekov. Mladík sa v súčasnosti zotavuje na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Asturiase.

Súvisiace články

Najčítanejšie