Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž zažaloval ex-snúbenicu. Odmietla mu vrátiť prsteň za 15 tisíc dolárov
Zdielať na

Muž zažaloval ex-snúbenicu. Odmietla mu vrátiť prsteň za 15 tisíc dolárov

Archívna reportáž

SYDNEY / Čo sa dáva, to sa nepredáva. To si k srdcu vzala aj Winnie Su, ktorej snúbenec zo svadby upustil iba desať dní pred ňou. Naivne veril, že mu drahý prsteň jeho ex-snúbenica vráti. Nakoniec musel rozhodnúť súd.

Časy sa zmenili. Kým voľakedy bolo zvykom vrátiť snubný prsteň v prípade, že si to so svadbou niektorá zo strán rozmyslela, dnes už také pravidlo neplatí. Zvlášť, keď zo svadby vzíde za takýchto okolností. 

Edwin Shien Bing Toh sa rozišiel so svojou snúbenicou iba desať dní pred svadbou. Očakával, že mu vráti prsteň za 15 500 dolárov, spolu s diamantovým náhrdelníkom, s luxusnými hodinkami, kabelkou, či s drahým smartphonom a pridal k tomu aj svadobné prstienky v hodnote 1 300 dolárov a tisíc dolárov zo spoločného účtu. Ona mala na to iný názor a tak ju Toh zažaloval na Downing Centre Local Court.

Jeho Ctihodnosť prehliadla predchádzajúce prípady anglického a austrálskeho pôvodu, kde boli ohrdnuté nevesty nútené odovzdať zásnubné prstene a dospeli k záveru, že nie je možné žalovať za porušenie sľubu oženiť sa. Dar zásnubného prsteňa by mal byť považovaný za bezpodmienečný. Okrem tisíc dolárov a manželských prsteňov, ktoré boli späté s uzavretím manželstva, ku ktorému nedošlo, si Winnie Su mohla ponechať všetky dary. O prípade informoval portál Daily Telegraph.

Kuriózny spor riešil ďalší pár z Ameriky. Kým sa stihol rozviezť, už sa aj oženil. To sa nepáčilo jeho bývalej manželke. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie