Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Batérie v nových iPhonoch môžu byť nebezpečné. Apple začal vyšetrovanie
Zdielať na

Batérie v nových iPhonoch môžu byť nebezpečné. Apple začal vyšetrovanie

Archívne video

LAS VEGAS / Nebezpečné iPhony, u ktorých sa nafúkla, a podľa niektorých zahraničných médií dokonca explodovala batéria, sa objavili na Taiwane a v Japonsku.

Na Taiwane si prístroj zakúpila žena, ktorá ho podľa vlastných slov nabíjala len originálnou nabíjačkou. Napriek tomu sa prístroj už po piatich dňoch nafúkol tak, že ho nebolo možné používať. Chybná batéria totiž vytlačila displej dopredu a celá konštrukcia v podstate pukla, píšu novinky.cz.

Apple sa zatiaľ k afére týkajúcej sa batérií v najnovšom smarpthone nevyjadril. Podľa serveru Mac Rumors už americký počítačový gigant začal vyšetrovanie. Na jeho závery si budeme musieť ešte nejakú dobu počkať. 

https://twitter.com/Magokoro0511/status/911893917192163328

Historicky to nie je prvýkrát, čo Apple rieši problémy s batériami. Vlani sa napríklad ľudia sťažovali na prehrievajúce sa akumulátory v iPhonoch 6S, a to aj napriek tomu, že sa tento model začal predávať už o rok skôr. 

Zástupcovia amerického počítačového gigantu nakoniec priznali, že batérie v prístrojoch sú skutočne chybné. Vtedy išlo len o modely vyrobené medzi septembrom a októbrom minulého roka. Tieto modely americký gigant ľuďom vymenil za iné.

Súvisiace články

Najčítanejšie