Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto všetko dokázal božský Kim Čong-un: Chuck Norris je v porovnaní s ním amatér!
Zdielať na

Toto všetko dokázal božský Kim Čong-un: Chuck Norris je v porovnaní s ním amatér!

Svet si už pomaly zvykol na to, že Severná Kórea si žije vo svojej vlastnej bubline. To samozrejme platí aj o tamojšej propagande, ktorá v krajine funguje na vysokej úrovni. Televízia, noviny i rozhlas vykresľujú svojho vodcu Kim Čong-una ako človeka, ktorému nič nerobí problém. A superschopnosti akčného hrdinu Chucka Norrisa sú v porovnaní s tým, čo dokáže obávaný diktátor, len slabým odvarom.

Neexistuje snáď žiadna oblasť, v ktorej by nedotknuteľný Kim nevynikal. Najnovšie sa mu vraj podarilo zdolať zasneženú dvojtisícovku Paektu, ktorú často využíva k svojej propagande. Vrchol vo výške 2744 metrov pritom dosiahol len v ľahkých kožených topánkach, a to aj napriek tomu, že kvôli svojej morbídnej obezite ledva chodí.

"V jeho očiach sa značila sila veľkého nadaného človeka, ktoré vidia v majestátnom duchu hory Paektu obraz mocného socialistického národa, ktorý sa dynamicky rozvíja bez toho, aby sa usiloval o niečo škaredé na tejto planéte," popisuje detail jeho cesty oficiálny štátny denník Rodong Sinmun.

Zďaleka to však nie je tá najbláznivejšia vec, o ktorej informovali tamojšie médiá. Učebné osnovy sú plné bizarností, ktoré zobrazujú svojho vodcu ako boha. V škole sa napríklad učia, že politik vedel šoférovať už ako trojročný a keď mal 9 rokov, vyhral svoje prvé jachtárske preteky.

Jablko nepadá ďaleko od stromu

Genialita v rode Kimovcov sa však dedí z pokolenia na pokolenie. Ako sa píše v oficiálnom životopise mladého Kima, jeho otec Kim Čong-il na druhom stupni základnej školy opravoval učiteľa za chyby pri výklade dejín. Po otcovi zrejme zdedil aj umelecké vlohy, keď počas štúdií na univerzite za tri roky napísal 1500 kníh a za dva roky zložil šesť opier.

Takisto sa vyznamenal ako filmový scenárista či športovec. Svoju golfovú kariéru ukončil po tom, ako na 38-jamkovom ihrisku zaznamenal jedenásťkrát odpal priamo do jamky. Absolútnou čerešničkou na torte je však to, že vodca nemusí chodiť na toaletu, pretože jeho božské telo nevylučuje moč ani stolicu.

Súvisiace články

Najčítanejšie