Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sú žltí, kreslení a zbožňujeme ich. 20 faktov, ktoré o Simpsonovcoch musíte vedieť
Zdielať na

Sú žltí, kreslení a zbožňujeme ich. 20 faktov, ktoré o Simpsonovcoch musíte vedieť

Žltú rodinku zo Springfieldu netreba nikomu zvlášť predstavovať. Vôbec prvá epizóda bola odvysielaná 17.decembra 1989 na americkej stanici FOX. Od tej doby sa však veľa nezmenilo, keďže Simpsonovci nás bavia stále rovnako. No ešte stále existujú veci, ktoré nás dokážu v tomto seriáli zaskočiť.

#1 Simpsonovci sú žltí zámerne. Je to tak preto, aby si ich divák rýchlejšie všimol pri prepínaní kanálov.

#2 Námet celého sitkomu vznikol za neuveriteľných 15 minút. A najlepšie sa zrejme tvorí pod tlakom, keďže tvorca Matt Groening ho vytvoril v čakárni, keď sa mal stretnúť s producentom.

#3 V arabských epizódach sa Homer volá Omar Shamshoon. Nepije pivo, ale nealko a namiesto hot-dogov sa napcháva hovädzími klobáskami.

#4 Všetky postavy v Simpsonovcoch majú na rukách štyri prsty. Výnimkou je Boh, ktorý ich má päť.

#5 Vytvorenie jednej epizódy trvá šesť až osem mesiacov. Šesť hlavných dabérov skasíruje za jednu epizódu okolo 400-tisíc dolárov.

#6 Najväčším kritikom seriálu bol exprezident George Bush, ktorý obviňoval žltú rodinku z problémov v spoločnosti. Jeho manželka Barbara uviedla, že Simpsonovci sú tá "najhlúpejšia vec, akú kedy videla".

#7 Homerov legendárny povzdych "d'oh" bol pridaný do Oxfordského anglického slovníka vo svojej fonetickej podobe "doh". Slovo je definované ako "vyjadrujúc frustráciu, uvedomujúc si, že veci vyšli zle alebo inak, ako sa plánovalo".

#8 Priezviská viacerých hlavných hrdinov sú pomenované podľa názvov ulíc v Groeningovom rodnom meste Portland v štáte Oregon.

#9 Legendárnu úvodnú znelku skomponoval v roku 1989 Danny Elfman za necelé dva dni.

#10 Dôvod, prečo sa seriál odohráva v mestečku Springfield, je ten, že v USA existujú desiatky rôznych Springfieldov.

#11 Líza oslávila svoje 8.narodeniny v dvoch rôznych epizódach.

#12 Mimozemšťania Kang a Kodos sú pomenovaní podľa postáv ságy Star Trek, kde Kang je klingonský bojovník a Kodos masový vrah.

#13 Stredné meno Bartovho kamaráta Milhousa je Mussolini.

#14 Napriek svojmu mladistvému vzhľadu má Homerov sused Ned Flanders 60 rokov!

#15 Kedykoľvek Bart volá barmanovi Vočkovi, vytočí číslo 764-84377. V skutočnosti by sa však nikomu nedovolal, keďže číslo má o jednu číslicu viac ako je v Amerike bežné.

#16 Simpsonovci majú svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy a v počte epizód prekonali pravekú rodinku Flinstonovcov.

#17 Producent James L.Brooks uzatvoril s televíznou stanicou Fox zmluvu, ktorá nedovoľuje stanici zásah do tvorby seriálu.

#18 Bart Simpson sa vďaka časopisu Time dostal do rebríčka 50-tich najvplyvnejších osobností v zábavnom priemysle.

#19 Chlapík Lee Weir je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov. Homera má na svojom tele vytetovaného na 41 rôznych miestach.

#20 Simpsonovci sú najdlhšie vysielaný kreslený seriál v histórii. Vystúpilo v ňom viac ako 600 hviezdnych hostí v 532 epizódach.

Súvisiace články

Najčítanejšie