Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najčastejší zlozvyk na verejných toaletách, ktorý robíte aj vy: Keď zistíte, čo si tým spôsobujete, okamžite prestanete!
Zdielať na

Najčastejší zlozvyk na verejných toaletách, ktorý robíte aj vy: Keď zistíte, čo si tým spôsobujete, okamžite prestanete!

Raz za čas to príde na každého z nás. Na benzínovej pumpe, v lietadle alebo mestskej knižnici sme nútení použiť verejnú toaletu. Tieto miesta však málokedy oplývajú čistotou a k hygiene svojím správaním zrovna neprispievame ani my. Viete, akú chybu robíme najčastejšie na "véckach"?

Ak máte vo zvyku obkladať si dosku toaletným papierom, mali by ste s tým radšej prestať. V snahe eliminovať takýmto spôsobom baktérie totiž docielite pravý opak. Aj keď nie je záchod zrovna synonymom čistoty, vedzte, že minúť rolku toaletného papiera a následne sa posadiť na dosku nie je veru žiadna výhra.

Práve papier je totiž ideálnym lapačom rôznych nečistôt, ktoré si následne prenášame do tela. Nehovoriac o tom, koľko špinavých rúk sa dotýkalo kotúča pred nami. Aj z toho dôvodu má doska hladký povrch, ktorý bráni baktériám rozmnožovať sa v ich plnej sile. Nemusí nám to byť zrovna po chuti, ale oveľa hygienickejším riešením je dosku si najprv utrieť a radšej sa na ňu posadiť s holým zadkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie