Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Šokujúci objav v oblasti medicíny: V ľudskom tele máme orgán, ktorý môže byť kľúčom v boji proti rakovine
Zdielať na

Šokujúci objav v oblasti medicíny: V ľudskom tele máme orgán, ktorý môže byť kľúčom v boji proti rakovine

Vedcom sa podaril šokujúci objav v oblasti medicíny. Odhalili nový orgán, ktorý má v ľudskom tele každý jeden z nás. Pomenovali ho interstitium a v budúcnosti môže zohrávať kľúčovú rolu pri liečbe rakoviny.

Na úvod treba povedať, že interstitium nie je orgán v pravom slova zmysle, keďže nemá svoje presné miesto. Ide o štruktúru vlákien, ktoré sú naplnené tekutinou a tvorené prevažne z bielkovín. O týchto vláknach vedeli vedci síce už dlho, no až dnes ich vnímajú ako jeden veľký orgán. Vláknitá štruktúra sa ukrýva pod kožou v okolí iných orgánov, ako sú pľúca, tráviaci trak, časti močového ústrojenstva,či okolie tepien, žíl a tiež častí svalstva.

Interstitium je pre náš organizmus prospešné, pretože predstavuje účinnú ochranu pred nárazmi a pádmi. To ale nie je všetko. Vedci predpokladajú, že rakovinotvorné bunky sa prepravujú práve skrz novoobjavený orgán, ktorý tak nechcene napomáha šíreniu rakoviny zo zdroja do iných častí ľudského tela. V budúcnosti sa preto plánujú zamerať práve na naň, aby tak predišli tejto smrteľnej chorobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie