Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyzerajú ako mníšky, no ich modlou je marihuana
Zdielať na

Vyzerajú ako mníšky, no ich modlou je marihuana

KALIFORNIA / Habit rádových sestier, odhodlanie pomáhať najmä ženám a liečba pomocou marihuany. To sú hlavné poznávacie znaky Sestier z údolia. Žien, ktoré na prvý pohľad pôsobia ako mníšky. V skutočnosti ale náboženstvo odmietajú. Svätou trojicou je pre ne napríklad vraj cannabis.

"Neuznávame náboženstvo, takže nie, nie sme súčasťou náboženstva," hovorí na rovinu sestra Kate, ktorá stála na počiatku všetkého. Zároveň dodáva, že ani ich oblečenie nemá pripomínať rehoľný rád. "Iba ním prejavujeme rešpekt rastline, o ktorej sa tak dlho klamalo," hovorí Kate. Kalifornské sestry z údolia si dali za cieľ prostredníctvom canabisu liečiť ľudí. Používajú vraj pritom rastliny s veľmi nízkym obsahom psychotropných látok. Zvykli si už na to, že sa stretávajú s vďakou, ale aj nepochopením.

Vrásky na čele im vytvorilo akurát zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta. Jeho administratíva je totiž známa svojou kritikou marihuany. Tá je na rekreačné, či medicínske účely v tejto chvíli povolená už v dobrej polovici amerických štátov. Na federálnej úrovni je však stále zakázaná. Sestry z Údolia napriek tomu veria, že sa nemajú čoho báť. Chcú vraj len liečiť ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie