Chcete mať doma Taliansko? Pripravte si tieto chutné recepty
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Ponúkame vám päť zaručene chutných receptov z talianskej kuchyne. Sú ľahké, chutné a zdravé. Pustite sa do varenia.
Obľubujete talianske jedlá? Radi by ste si pripravili chutné a zdravé talianske špagety či rizoto? Bright Side ponúka recepty plné chutí, Talianska a zdravých ingrediencií.
Špagety s pistáciovými jadierkami, so špenátom a s pestom
Na prípravu tohto jedla potrebujete soľ, 450 g špenátu, 300 g pšeničných špagiet, 2 lyžice solených pistáciových orechov, 1 pretlačený strúčik cesnaku, 1 hrnček nasekaného petržlenu, 2 lyžice parmezánu, 1/4 hrnčeka olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy a čierne korenie.
1. Špenát varíme približne 2 minúty v solenej vode. Potom ho schladíme v miske s ľadovou vodou.
2. Uvaríme špagety.
3. Pokrájané pistáciové oriešky zmiešame s cesnakom. Pridáme petržlen, olivový olej, parmezán, citrónovú šťavu a tretinu čajovej lyžičky soli a čierneho korenia. Všetko spolu zmiešame.
4. Špagety zmiešame s pestom a môžeme podávať.
theyummylife.com
Nízkokalorické makaróny Alfredo
Potrebujeme 1 polievkovú lyžicu nesoleného masla, 1 pretlačený strúčik cesnaku, 1 čajovú lyžičku citrónovej kôry, 2 čajové lyžičky múky, 1 pohár mlieka, soľ, 2 lyžice nízkokalorického syrového krému, 3/4 hrnčeka parmezánu, 3 lyžice čerstvého petržlenu, 350 g makarónov a čierne korenie.
1. Maslo roztopíme na panvici pri strednej teplote. Pridáme cesnak, citrónovú kôru a dusíme, kým cesnak nebude mäkký. Potom pridáme múku a asi minútu pražíme za stáleho miešania drevenou varechou. Pridáme mlieko a 3/4 čajovej lyžičky soli. Varíme to asi 3 minúty, kým zmes nezhustne. Potom pridáme syrový krém a parmezán. Asi minútu túto zmes miešame a nakoniec pridáme petržlen.
2. Počas toho ako sa varí omáčka, dáme uvariť cestoviny.
3. Po uvarení ich zmiešame s omáčkou, na vrch postrúhame parmezán a pridáme štipku čierneho korenia.
Zdravé rizoto
Na prípravu zdravého rizota potrebujeme 1/2 hrnčeka celozrnnej hnedej ryže, 1/2 hrnčeka jačmeňa, 1 lyžicu olivového oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru, 400 g nakrájanej špargly, 170 g húb, 60 g nízkokalorického syrového krému, 1 lyžicu nastrúhaného parmezánu, 2 lyžice nasekanej jarnej cibuľky, 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry.
1. Do vriacej vody vložíme ryžu a jačmeň a varíme asi 15 – 20 minút.
2. Na panvici si olej rozohrejeme na strednú teplotu. Pridáme cibuľu, cesnak, soľ, čierne korenie a varíme približne 5 minút, kým cibuľa nie je jemná a nezhnedne.
3. Z ryže scedíme vodu, pridáme cibuľu a 1/4 hrnčeka slepačieho vývaru. Panvicu zakryjeme pokrievkou a rizoto varíme, kým nebude ryža a jačmeň mäkká (6 – 8 minút).
4. Pridáme špargľu, huby a varíme spolu 8 – 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Panvicu zložíme z plameňa, pridáme zvyšok slepačieho vývaru, syrovú omáčku a parmezán. Rizoto miešame, kým sa neroztopí syr. Ozdobíme jarnou cibuľkou a citrónovou kôrou.
ISIFA
Rigatoni s baklažánom a syrom
Potrebovať budeme 450 g baklažánu, 2 x 1/2 hrnček múky, soľ, čierne korenie, 2 vajíčka, 1/2 pohára mlieka, 1/2 hrnčeka nastrúhaného syra, olivový olej, 4 hrnčeky talianskej omáčky marinara a 220 g cestovín rigatoni.
1. Baklažán pokrájame na kocky. Vložíme ich do solenej vody asi na 15 minút. Potom vylejeme vodu a kúsky baklažánu necháme vysušiť.
2. Podľa chuti zmiešame hrnček múky so soľou a čiernym korením. V inej miske zmiešame 2 vajíčka s mliekom. V tretej zmiešame zvyšnú múku s parmezánom.
3. Baklažánové kocky osmažíme na oleji, kým nebudú mať zlaté sfarbenie. Vysušíme ich na papieri a zmiešame s omáčkou marinara.
4. Uvaríme si cestoviny a zmiešame s omáčkou.
pinterest.com
Kura saltimbocca
Potrebujeme 500 g kuracích pŕs, soľ, čierne korenie, 6 kúskov prosciutta (ako náhrada nám môže poslúžiť aj šunka alebo slanina), 250 g nakrájaného špenátu, 3 lyžice olivového oleja, 1/4 hrnčeka postrúhaného parmezánu, 400 g slepačieho vývaru a 2 lyžice citrónovej šťavy.
1. Kuracie prsia si vyklepeme a rozrežeme na 6 kúskov. Pridáme soľ, čierne korenie a plátok šunky položíme na každý kúsok mäsa.
2. Pokrájaný špenát zmiešame s lyžicou olivového oleja, soli a čierneho korenia.
3. Špenát poukladáme na kuracie kúsky a posypeme parmezánom. Kura zrolujeme a zafixujeme ho špáradlom.
4. Rozohrejeme si 2 lyžice oleja na vysokej teplote. Každú rolku kuraťa smažíme približne 2 minúty, mali by pomaly nabrať zlatistú farbu.
5. Pridáme slepačí vývar, citrónovú šťavu a privedieme do varu. Teplotu upravíme na strednú a varíme, kým to nebude hotové (asi 10 minút).
6. Slepačie plátky dáme na tanier. Do vriacej omáčky po 5 minútach pridáme soľ a čierne korenie.
7. Zo slepačích roliek vyberieme špáradlá, pridáme omáčku a servírujeme.
Dobrú chuť!