Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladík sa sťažoval, že mu je v lietadle horúco. Chcel si preto otvoriť okno a stalo sa toto
Zdielať na

Mladík sa sťažoval, že mu je v lietadle horúco. Chcel si preto otvoriť okno a stalo sa toto

Pred každým letom stevardky cestujúcim vysvetľujú, kde sa na palube lietadla nachádzajú núdzové východy. Len málokto však týmto inštrukciám venuje pozornosť. To bol zrejme aj prípad mladého Číňana, ktorý si svojím počinom poriadne zavaril.

Muž, ktorého priezvisko je podľa portálu Independent Chen (25), sedel v lietadle na letisku Mianyang Nanjiao Airport, sťažoval sa na vydýchaný vzduch a bolo mu teplo. Situáciu s nedostatkom kyslíka sa preto rozhodol riešiť po svojom. V domnienke, že otvára okno, v skutočnosti stačil kľučku dvier od núdzového východu, z ktorého sa nafúkla záchranná šmýkačka. Jeho správanie neostalo bez následkov. 

Mladík okamžite skončil v rukách mužov zákona a najbližších 15 dní strávi za mrežami. Taktiež zrejme dostane mínusové body cez svoj sociálny kredit, ktoré mu zabránia cestovať lietadlom na určité časové obdobie. Bez trestu neostane ani jeho peňaženka, keďže musí zaplatiť pokutu vo výške približne 10-tisíc eur ako daň za to, že letisku spôsobil meškanie a aerolinky tak pripravil o nemalé zisky. Jediné šťastie, že Chen neaktivoval záchrannú šmýkačku v čase, kedy bolo lietadlo vo vzduchu...

Súvisiace články

Najčítanejšie