Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Žena pri platení kartou dala čašníkovi omylom sprepitné. Táto sumička by potešila každého z nás
Zdielať na

Žena pri platení kartou dala čašníkovi omylom sprepitné. Táto sumička by potešila každého z nás

Čašníci sa obvykle sťažujú na nízke sprepitné. Predavač v kebabe, ktorý dostal trinkgeld 6423 eur, to však povedať nemôže. No ako rýchlo prišlo, tak aj odišlo.

Nezamestnaná mamička z Ruska na svoj výlet vo švajčiarskom Zürichu len tak skoro nezabudne. Obyčajná návšteva rýchleho občerstvenia s kebabom, kde si so synom objednali pitie a čokoládový zákusok za necelých 20 eur, ju priviedla takmer na mizinu.

Ako uviedla 37-ročná Olesya, problém nastal, keď sa rozhodla platiť kartou. Na terminál zadala svoj PIN kód, no transakcia podľa jej slov neprebehla. Platbu preto zopakovala druhýkrát, no o týždeň na to sa dočkala nemilého prekvapenia. Z jej účtu totiž odišlo viac ako 6-tisíc eur. Ako je to vôbec možné?

Olesya najskôr naťukala kombináciu 7686, čo je jej PIN kód. Následne bola vyzvaná, aby zadala sumu, ktorú má zaplatiť, čo je zároveň moment, kedy môže nechať čašníkovi sprepitné. Ruska, ktorá však nerozumie po nemecky, si však myslela, že má opäť zadať svoj PIN kód, a preto jej z účtu stiahlo 7686 rubľov, čo je v prepočte 6443 eur. 

Majiteľ prevádzky bol však benevolentný a mamičke vráti peniaze naspäť. Pri najbližšej návšteve mesta si tak zrejme bude dávať pri platení väčší pozor...

Súvisiace články

Najčítanejšie