Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
O týchto veciach ste zrejme netušili, na čo vlastne sú. Prezradíme vám, ako ich používať
Zdielať na

O týchto veciach ste zrejme netušili, na čo vlastne sú. Prezradíme vám, ako ich používať

S nasledujúcimi vecami, o ktorých je reč, sa stretávame v každodennom živote. Nie vždy ich však používame spôsobom, na aký boli pôvodne stvorené. Mnohé z nich majú naopak viac funkcií, ako sme si pôvodne mysleli.

#Dierka na vrchnáku od guličkového pera

Všimli ste si niekedy malú dierku na vrchnáku od guličkového pera? Nie je tam preto, aby chránila pero pred vysychaním a takisto neslúži na udržanie rovnováhy tlaku, ktorý zabraňuje úniku atramentu. V skutočnosti má chrániť dieťa pred udusením.

#Extra gombík s látkou

Čudovali ste sa, prečo k novému oblečeniu dostávate vždy kúsok látky s gombíkom navyše? Rozhodne nejde o žiadnu pozornosť obchodu v podobe záplaty. Na malom kúsku látky si môžete otestovať, ako reaguje váš prací prostriedok s odevom.

#Dierka na spodnej časti zámku

Cez drobný otvor odteká voda, vďaka čomu zámok nezhrdzavie v prípade, že ho používate vonku.

#Zárezy na fľaši od vína

Keď budete najbližšie popíjať víno, všimnite si na dne fľaše drobné zárezy. Sú tam preto, aby kompenzovali tlak, ktorý vzniká po fľaši počas korkovania.

#Otvarák na plechovke

Otvarák na plechovke má v skutočnosti oveľa všestrannejšie využitie. Cez malú dierku môžete prepchať slamku, vďaka čomu bude popíjanie nápoja štýlovejšie. Na zdravie!

#Modrý koniec gumy

Prečo má guma modrú aj ružovú časť? Ružová časť gumy síce odstráni ťahy ceruzkou, no často zanechá na papieri stopy po tom, čo tam bolo napísané. Modrá časť gumy následne všetky tieto stopy zmaže. Skvele funguje aj na hrubom papieri.

#Valčeky na kábloch

Slúžia na potlačenie vysokofrekvenčného elektromagnetického rušenia. Hovorí sa im tiež feritové jadrá alebo tlmivky.

#Malá dierka v okne lietadla

Pri najbližšom lete si všimnite maličký otvor v okne lietadla, ktorý slúži na vyrovnanie tlaku vzduchu medzi vonkajším a vnútorným prostredím. Taktiež zabraňuje zahmlievaniu okien.

#Nitky na rifliach

Nejde o žiadnu imidžovú záležitosť, ale o praktickosť. Držia nohavice pohromade na najviditeľnejších miestach, aby sa neroztrhli.

Viac vo VIDEU.

Súvisiace články

Najčítanejšie