Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemusíme im veriť, ale dokážu nás pobaviť: Toto je 5 najšialenejších konšpiračných teórií o známych osobnostiach
Zdielať na

Nemusíme im veriť, ale dokážu nás pobaviť: Toto je 5 najšialenejších konšpiračných teórií o známych osobnostiach

Nemusíme im veriť, ale dokážu nás pobaviť. Konšpiračné teórie vytvárajú ľudia, ktorí sa na známe historické udalosti pozerajú z odlišného uhla pohľadu. Či už to robia nevedomky alebo cielene, ich nečakané súvislosti sú vo svete vážnych informácii príjemným odľahčením. Prinášame vám 5 zaujímavých teórií o populárnych osobnostiach. Názor na to, či sú pravdivé alebo nie, si urobte sami...

#1 Večne živý Morrison

Jeden z najväčších spevákov všetkých čias a líder skupiny The Doors Jim Morrison zomrel na zlyhanie srdca, keď mal len 27 rokov. Tak znie oficiálna verzia, no podľa Raymonda Manzareka, ktorý hral v kapele na klávesy, umelec stále žije na Seychelách. Morrison údajne predstieral vlastnú smrť, o čom údajne svedčí aj fakt, že jedinou osobou, ktorá ho videla naposledy, bola jeho priateľka Pamela Coursonová. Podobnú teóriu majú fanúšikovia aj ohľadom smrti Elvisa Presleyho a Michaela Jacksona.

#2 Hitler dožil starobu s černoškou

Ako je známe z učebníc dejepisu, nemecký vodca Adolf Hitler spáchal vo svojom podzemnom bunkri samovraždu. FBI však odtajnila dokumenty, podľa ktorých viedol obávaný diktátor po skončení vojny pokojný život najskôr v Argentíne a neskôr Brazílii. Hitler si údajne zmenil meno na Adolf Lipský a mal vzťah s černoškou Cutingou. Miestni ho však stále prezývali "starý Nemec".

#3 Existoval Shakespeare? To je otázka...

Na celom svete sa nájdu ľudia, ktorí sú skeptickí voči Shakespearovej tvorbe. Ako by mohol jeden človek bez urodzeného pôvodu a potrebného vzdelania sám napísať stovky hier, pýtajú sa. Jeho neprajníci tvrdia, že všetky diela vytvoril šľachtic Edward de Vere a Shakespeare mu ich ukradol. Ďalšia teória vychádza z toho, že Edward de Vere a Shakespeare boli jedna a tá istá osoba.

#4 Podvodníčka Avril

Spomeniete si ešte na nezbednú punkerku Avril Lavigne? Kanadská speváčka, ktorá vo svojich klipoch jazdila na skateboarde, sa údajne nedokázala zmieriť so smrťou svojho starého otca a spáchala samovraždu. To sa malo podľa jej dvojníčky Melissy, ktorá o celom incidente začala blogovať, udiať ešte v roku 2003. Avril ju údajne požiadala, aby v hudobnej brandži zaskočila za ňu. Do dnešného dňa ľudia na Twitteri vášnivo diskutujú o tom, kde je pravda.

#5 Nesmrteľný Neo

S teóriou o nesmrteľnom hercovi, ktorí stvárnil v snímke Matrix Nea v tmavých okuliaroch, prišli filmoví fanúšikovia. Tí tvrdia, že Keanu Reeves je nesmrteľný, pretože sa rokmi vôbec nemení. Okrem toho sa vraj nespráva ako typická nafúkaná celebrita a vyžaruje z neho múdrosť predkov. Vo svojom predchádzajúcom živote bol údajne panovník Karol Veľký a tiež francúzsky herec Paul Mounet. Nadšenci dokonca vytvorili webstránku, kde zhromažďujú dôkazy o jeho nadprirodzenosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie